Aangezien de meerderheid van de warmte die in je huis verloren gaat door onvoldoende isolatie komt, is het zaak om dit als huiseigenaar uit te zoeken. Er zijn veel isolatiemiddelen op de markt, dus het is verstandig om daar goed naar te kijken.

Onder de isolatie producten zijn er ook verschillende soorten zoals bijvoorbeeld purschuim, icynene en gespoten glaswol

Purschuim

Spuitschuim isolatie, officieel bekend als spuitpolyurethaanschuim, is een schuimachtige plastic substantie die wordt gebruikt in muurholtes.

Dit product kan worden gebruikt op zowel buiten- als binnenwanden waar het in een nauwe muurholte wordt geïnjecteerd, denk hierbij bijvoorbeeld aan een afgewerkte wand. Het vult scheuren en spleten die de meeste andere isolatieproducten moeilijk kunnen vullen..

Het wordt gebruikt bij ruimtes met veel bedrading en leidingen omdat het maximale efficiëntie biedt. Aangezien er genoeg huizen zijn die verder geen isolatie nodig hebben, is injectieschuim een ​​geweldige oplossing om de benodigde woning isolatie toe te voegen zonder de muren aan te tasten.

Het is gemaakt van een waterige harsoplossing en schuimmiddel. Deze twee elementen worden gecombineerd met gecomprimeerde lucht in speciaal daarvoor ontworpen apparatuur en vormen zo een isolerende substantie die lijkt op scheercrème. Goed opgeleide technici injecteren het schuim vervolgens in je muurholten om een ​​laag isolatie te creëren.

Icynene Spray

Icynene isolatie kan in kleine gaten en scheuren aangebracht worden. Dit kan de isolatie van je huis verbeteren, waardoor maximaal 50 procent wordt bespaard bij verwarmings- en koelrekeningen.

Er zijn twee soorten spuitschuimisolatie met een open cel en met een gesloten cel. Open cel spray heeft een lagere dichtheid en is ideaal voor muren en zolders. Bovendien kan het overtollig geluid verminderen en water laten lekken door het gemakkelijker te maken om lekken te identificeren. Gesloten celsprayschuim is een rigide dichte schuim en is ideaal voor kleinere ruimtes.

Icynene bevat geen ozonafbrekende stoffen, waardoor het een milieuvriendelijke substantie is.

Hoewel Icynene geen voedsel of nestruimtes biedt voor ongedierte, kan het toegangswegen voor hen creëren als ze besluiten hun weg doorheen te knagen. Het is niet noodzakelijk een barrière voor ongedierte.

Bovendien isoleert purschuim weer iets beter.

Supafil

Supafil is gespoten glaswol die beschermd is met een laag siliconen en wordt gebruikt voor de daken en de vloer. Er bestaat voor spouwmuur isolatie een speciale variant die vocht afwerend werkt. Het is goedkoper dan purschuim en isoleert tevens goed tegen geluidsoverlast.

Economisch

Omdat injectieschuim in staat is om via kleine openingen de te isoleren ruimtes te bereiken en het eenvoudig te installeren is, vormt het een uitstekende en economische oplossing voor gebouwen die achteraf aangepaste isolatie nodig hebben. Aanbrengen van schuim kan meestal in één dag worden voltooid, zonder dat er veel puin is en het werkt onmiddellijk.

Deze vorm van isolatie biedt de beste luchtafdichting en thermische isolatie. Een huis met spuitschuim isolatie zal in de zomer koeler zijn en warmer in de winter. Als gevolg hiervan zal het energieverbruik worden verminderd, wordt het comfort binnenshuis verbeterd evenals de luchtcirculatie. Bovendien vermindert spuitschuim aan vocht gerelateerde problemen doordat de luchtvochtigheid minder wordt. Deze isolatie creëert luchtdichte omgevingen indien professioneel geïnstalleerd.