Vrijwel iedereen kent wel vrienden of familie die een PVC vloer in hun huis hebben liggen. Deze vloersoort is en blijft enorm populair en tijdloos. Deels komt dit door de uitstraling en deels ook door de vele voordelen die een PVC vloer kan bieden. Hieronder de 5 grootste voordelen van een PVC vloer.

1. Bestand tegen vocht

PVC vloeren kunnen goed tegen vocht en worden dan ook dikwijls in keuken, washokken of badkamers gebruikt. Zolang de vloer niet continu in contact staat met vocht, zoals in een douche, dan is er niets aan de hand en kan PVC een flinke hoeveelheid vocht prima verdragen.

2. Bestand tegen vloerverwarming

Onder een PVC vloer kan ook vloerverwarming gelegd worden. Wil je een houten vloer en vloerverwarming? Dan is dit niet mogelijk, want dat gaat niet samen en het hout zal verbuigen of krimpen. Echter is een houtlook PVC vloer dus een prima alternatief om alsnog een vloer te hebben die lijkt op een echte houten vloer met vloerverwarming. Kijk eens op VloerXL naar de diverse designs die verkrijgbaar zijn. 

3. Lange levensduur

PVC vloeren kennen een lange levensduur en gaan zelfs bij intensief gebruik door een gezin met bijvoorbeeld huisdieren lang mee. Kies je voor een PVC vloer met een dikke toplaag, dan kun je er zeker voor zijn dat deze vloer heel erg lang mee zal gaan en ervoor zal zorgen dat je jarenlang kunt genieten van een mooie PVC vloer.

4. Eenvoudig onderhoud

Aan een PVC vloer hoef je in principe maar weinig onderhoud te verrichten. De vloer moet uiteraard geregeld goed gestofzuigd worden en regelmatig met een natte dweil ontdaan worden van alle kleine vuiligheidjes, maar voor de rest hoef je een PVC vloer niet heel veel te onderhouden. 

5. Houtlook 

De kwaliteit van PVC vloeren wordt steeds beter, daarom worden de kleuren ook steeds realistischer en lijken de PVC vloeren steeds meer op echte houten vloeren. De voordelen van een houtlook PVC vloer zijn echter veel groter dan de voordelen van een echte houten vloer. Vandaar dat steeds meer mensen ervoor kiezen om toch een houtlook PVC vloer uit te kiezen voor in huis. Kijk bijvoorbeeld eens naar de collectie PVC visgraat op VloerXL.nl. Daar vind je diverse houtlook PVC vloeren van topkwaliteit.