Als je op zoek bent naar een nieuw bed dan kun je natuurlijk naar een groot meubelwarenhuis gaan waar je zelf een bed uitzoekt. Online shoppen is ook nog een optie. Op je gemak allerlei bedden bekijken, je keuze bepalen en vervolgens wordt het bed netjes thuisbezorgd. Als je geluk hebt wordt het ook nog voor je gemonteerd. Maar er zitten wel een paar nadelen aan deze werkwijze. We leggen je graag uit waarom je misschien toch beter naar een beddenspeciaalzaak kunt bezoeken.

Advies op maat

De belangrijkste reden om naar een specialist in bedden te gaan is het feit dat je daar advies op maat krijgt. Bezoek je een beddenzaak dan kan de adviseur die je helpt je een bed aanraden dat helemaal past bij jouw wensen. Het gaat dan niet alleen om de kleur maar ook om het model en het formaat. Vaak is er meer leverbaar dan wat in de showroom staat en soms kan een bed zelfs helemaal naar jouw wensen worden aangepast. Daar kom je niet snel achter wanneer je alleen een website bezoekt. En je kunt op je gemak verschillende bedden bekijken en vergelijken. Heb je een vraag, dan is er direct iemand beschikbaar om die te beantwoorden. Woon je in de omgeving van Den Bosch? Dan vind je gegarandeerd een goede beddenzaak in Den Bosch op de woonboulevard.

Duidelijkheid over de levertijd

Een beddenspeciaalzaak kan vaak meteen duidelijkheid geven over de levertijd van het bed. Als je online koopt en er wordt aangegeven dat het bed ‘tijdelijk niet op voorraad is’ dan kan het zomaar gebeuren dat je maanden later nog steeds op een matras op de grond slaapt. Het gebeurt niet zelden dat de levertijd keer op keer wordt uitgesteld en dat je geen idee hebt wanneer je bed, dat je vaak al wel betaald hebt, eindelijk wordt geleverd. 

Goed advies over het matras

Niet alleen een goed bed is belangrijk, maar ook zeker een goed matras. Als je in de beddenspeciaalzaak bent dan kan de verkoper aan de hand van je postuur en je persoonlijke wensen advies geven wat voor soort matras geschikt is. Er is heel veel keuze in matrassen. Een matras met pocketvering, een schuimmatras of een boxspring. In die matrassen zit ook nog eens een flink prijsverschil. Matrassen worden ingedeeld in bepaalde klassen om de stugheid aan te geven. Vaak kun je wel ‘proefliggen’ in een winkel. Maar als je met je schoenen en kleren aan op een matras ligt is toch wat anders dan hoe je ’s nachts in bed ligt. Dan kan het advies van een deskundige best handig zijn.