Er zijn heel veel soorten fotolijsten. Online hebben ze een heel breed aanbod. Je kan er zelf leuke foto’s in doen of een mooi schilderij. De lijsten zijn er namelijk in alle kleuren, maten vormen en materialen. Van hout tot aluminium, je kan het zo gek niet bedenken. Ook kan je er zelf een gepersonaliseerde foto in laten zetten of juist ontworpen foto’s die een leuke sfeer creëren. Door een passe-partouts in je fotolijst te laten zetten wordt er tussen jouw foto en de lijst een witruimte gecreëerd wat ervoor zorgt dat de foto er nóg mooier uitkomt. Dit is dus een optie. Ook is er een Multi fotolijst. Daarin kunnen meerdere foto’s als een geheel. Dat is handig als je bijvoorbeeld veel familiefoto’s hebt. Fotolijsten zie je vaak aan de muur, maar kan ook leuk op een plankje staan.

Materialen fotolijsten

Fotolijsten zijn verkrijgbaar in allerlei materialen. Een paar voorbeelden daarvan zijn aluminium, glas, verzilverd, kunststof en hout. Uit die soorten materialen kan je weer kleuren kiezen, een voorbeeld is aluminium. Je kan kiezen tussen de kleuren zilver, zwart, champagne en staal. Een houten fotolijst geeft een warme uitstraling, kunststof is wat goedkoper vergeleken met andere soorten en bij fotolijstjes van glas vermijd je randen en is ook verkrijgbaar als plexiglas.  Fotolijsten online bestellen kan tegenwoordig bij veel websites, vaak heb je ze de  volgende dag al in huis.

Populairste groottes

De meeste foto’s die in winkels worden afgedrukt hebben het formaat van 10 x 15 cm of 13 x 18 cm. Deze gangbare afmetingen zie je vaak terug in fotoboeken en worden dus veel verkocht. A4 formaat heeft als afmetingen 21 x 30 cm en A3 42 x 30 cm. De lijsten zijn in heel veel afmetingen verkrijgbaar. Een voorbeeld is een van 119 x 84 cm maar ook juist van 10×15. Alle maten zijn dus te krijgen. Wat tegenwoordig ook populair is, zijn 3 fotolijstjes naast elkaar waarvan de buitenste twee kleiner zijn dan de middelste.