De Taxus Media Hillii van Haag-Heg is een inheemse conifeer zonder besjes. De plant beschikt over een zeer langzame groei. Ook is deze plant bekend onder de naam venijnboom HilLii. De naalden van de Taxus media Hillii zijn overigens giftig. Het is daarnaast een plant die ook in de winter zijn mooie groene uiterlijk blijft behouden. De plant wordt niet kaal en heeft een hoge dichtheid. De plant zorgt voor een mooie groene erfafscheiding met voldoende privacy en beschutting op de eventuele warmere dagen van het jaar. 

De groeicyclus van de Taxus media Hillii


De plant groeit in de vorm van een zuil, omhoog. Deze taxussoort is erg mooi in een haag, maar doet het ook erg goed als vrijstaande plant. Je kan met de Taxus media Hillii tevens smalle hagen creëren die ongeveer 2 meter hoog kunnen worden. Als ze hoger groeien, kunnen ze helaas uit gaan waaieren en dit geeft een minder mooi effect.
De snelheid van het groeien komt overeen met de Taxus Hicksii. De Hillii is overigens de mannelijke variant van de Taxus Hicksii. 

De Taxus media Hillii verantwoord planten


De plant beschikt over zeer winterharde eigenschappen en kan extreem lage temperaturen zonder problemen trotseren. Daarnaast is de plant erg sterk en kan deze op diverse plekken prima gedijen. De plant mag in de zon of in de schaduw en in een iets vochtige of een iets droge grond. De grond mag overigens niet al te vochtig zijn, omdat de Taxus Hicksii niet van natte voeten houdt en hierdoor kan de plant het op den duur begeven door wortelrot. Als de grond langere tijd droog blijft omdat er bijvoorbeeld geen regenval is geweest, is het verantwoord om de plant extra water te geven.

Het snoeien van de Taxus media Hillii


Heb je geen groene vingers en beschik je niet altijd over veel tijd? Dan is de Taxus media Hillii een uitstekende keuze. Het langzame groeien biedt namelijk een groot voordeel. De plant groeit gemiddeld ongeveer 20 centimeter per jaar. Snoeien wordt door het trage groeiproces erg eenvoudig. Eens per jaar komt de snoeischaar om de hoek kijken en dit is meer dan genoeg. Vaker is ook mogelijk maar let erop dat de plant niet snel groeit en je zijn hoge dichtheid graag behoudt. De plant kan in vele vormen worden gesnoeid. Ook een een lange tijd niet snoeien is geen enkel probleem voor de Taxus media Hillii.

Bron: www.haag-heg.nl