In de veranda kan je lekker genieten van het buitenleven, ook als het koud is, regent, sneeuwt, hard waait of als de zon te fel schijnt. Er zijn verschillende manieren om je veranda op een sfeervolle manier in te richten waardoor je een gezellige en warme uitstraling creëert. Door verder te gaan met lezen tref je 5 handige tips die je kunt gebruiken om je veranda sfeervol in te richten.

Tip 1: Schaf een veranda kachel aan

Het eerste wat je kunt doen om de veranda op sfeervolle wijze in te richten is het plaatsen van een veranda kachel. Een veranda kachel brengt een bepaalde warmte met zich mee en er wordt een aangename sfeer gecreëerd. Daar komt nog bij dat een veranda kachel niet duur is en ook niet moeilijk te installeren is. Zeker als je een houtkachel bij Woodburner koopt ben je voordelig uit. Deze houtkachel winkel is keihard de goedkoopste op het gebied van houtkachels!

Tip 2: Plaats aparte meubels in de veranda 

De veranda kan sfeervol worden gemaakt door het plaatsen van aparte meubelstukken zoals rotan meubels, een hangstoel, een hoek loungebank of een barset. Je kunt verder gebruik maken van unieke accessoires zoals sierkussens, een barbecue, een kleed, fotolijstjes en dergelijke.

Tip 3: Zorg voor gezellige sfeerverlichting

Je kunt gezellige sfeerverlichting zoals buitenlampjes, lichtslingers, lichtsnoeren, kaarsen en hanglampen plaatsen. De veranda wordt op een gezellige wijze verlicht waardoor je ook in de donkere avonduren kunt blijven genieten van je tuin. 

Tip 4: Maak gebruik van planten

Door planten te gebruiken kan je gemakkelijk een natuurlijke afbakening creëren. Denk hierbij aan mooie planten, bloemen en struiken die tegen de veranda opgroeien en zorgen voor een natuurlijke overgang tussen het huis en de veranda. 

Tip 5: Een buitenkeuken plaatsen

Plaats een buitenkeuken als je een echte kookliefhebber bent. Een buitenkeuken brengt net als een veranda kachel ook een prettige sfeer met zich mee in de veranda.

Overweeg je het aanpassen van de inrichting van je veranda zodat je meer sfeer kunt brengen in de ruimte, dan is het verstandig om naast alle bovenstaande tips ook een professioneel te spreken zodat deze je van deskundig advies kan voorzien over de meest geschikte mogelijkheden.