Opzoek naar een nieuwe look voor in de tuin? Of opzoek naar weervast staal? In beide gevallen kom je uit bij Cortenstaal! Cortenstaal is een metaal dat zich onderscheid met zijn bruin roestige kleur. Je zou denken dat deze roest slecht is voor het staal, maar niets is minder waar! Deze roestige coating zorgt ervoor dat het staal lang mee gaat en echt een uniek karakter heeft. Hieronder wordt verder uitgelegd waarom een Cortenstaal plantenbak een eyecatcher is in jouw tuin!

Wat zijn de voordelen van een Cortenstaal plantenbak?

Cortenstaal is een zeer sterk materiaal gemaakt vanuit ijzer, waar koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom. Het blanke staal heeft door weer en wind een roest laag gekregen. Normaliter zou staal hieraan lijden, maar doordat de roest laag zo dik en dicht is helpt deze juist het staal te beschermen. Het heeft hierdoor dezelfde kracht als bijvoorbeeld roestvrij staal. Echter heeft het wel een groot verschil in uiterlijk. Waar roestvrij staal, zoals de naam al doet vermoeden, geen roest coating heeft, heeft een Corenstaal plantenbak wel een roestige look. Het voordeel van deze roestcoating is dat de Cortenstaal plantenbak goed beschermd is tegen verschillende weertypes. Het is daarom ook niet gek dat Cortenstaal veelal vroeger gebruikt werd voor bruggen en treinwagons en tegenwoordig voor plantenbakken en schuttingen. Door zijn kracht en makkelijke onderhoud is het niet alleen een echte eyecatcher maar ook een hele duurzame plantenbak. Zeker een goede reden waarom een Cortenstaal plantenbak een eyecatcher is in jouw tuin. Verven is daarom ook niet nodig, de stabiele roest laag zorgt ervoor dat de plantenbakken genoeg beschermd zijn. 

3 redenen waarom een Cortenstaal plantenbak een eyecatcher is in jouw tuin

1. Roestige look

Het meest opvallende aspect van een Cortenstaal plantenbak blijft toch echt zijn mooie bruine roestige look. Waar ander metaal lijdt aan deze roestcoating, maakt het een Cortenstaal plantenbak alleen maar sterker. Daarnaast is het tegenwoordig helemaal in om bruin en groen te combineren. De bruine look geeft namelijk een heel mooi contrast met de verschillende kleuren groen die te vinden zijn in elke tuin. De plantenbak is dus een connectie met je tuin! 

2. Duurzaam materiaal

Cortenstaal is een duurzaam materiaal. Dit maakt de plantenbak niet alleen prachtig maar ook opvallend en uniek. Zo hoeft Cortenstaal geen nabewerking te hebben en houd je jouw tuin lekker natuurlijk. Hij blinkt daardoor niet alleen uit op het oog, maar ook met zijn duurzame kenmerken.

3. Evoluerende look

Het grote voordeel van Cortenstaal is dat het weinig onderhoud nodig heeft. Waarbij het staal in het begin nog een donkere uitstraling heeft, roest deze volledig uit naar een prachtige licht bruine look binnen anderhalf jaar. Tijdens deze periode kan het zijn dat er nog een beetje roestwater van de bak af komt, maar na deze periode is de plantenbak volledig klaar met roesten. Je zou bijvoorbeeld na deze periode met je witte broek op de plantenbak gaan zitten, er komt geen roest meer vanaf! Het bijzondere van dit proces is dat de kleur langzaam veranderd. Hierdoor heb je elke dag weer een nieuwe unieke look. 

Een Cortenstaal plantenbak wat voor jou? 

Waarom een Cortenstaal plantenbak een eyecatcher is in jouw tuin? We hopen je overtuigd te hebben in dit blog! Zoals je hebt kunnen lezen heeft de Cortenstaal plantenbak verschillende voorkeuren. Hij is duurzaam, staat prachtig in de tuin en heeft een stoere look. Of je de plantenbak aanschaft, die keuze is natuurlijk aan jou! Wanneer schaf jij een Cortenstaal plantenbak aan?