Het is belangrijk om je huis goed te ventileren. Geef virussen en bacteriën geen kans door voldoende frisse lucht naar binnen te laten. Je kunt een inzethor voor een kiepraam gebruiken zodat je het raam desnoods dag en nacht open kunt laten staan. Zeker als je katten in huis hebt is het belangrijk om een openstaand kiepraam af te schermen met een hor. Je kat kan zich er anders in ophangen in een poging naar buiten te komen. Dit kan zijn dood worden.

Een fraai interieur met luxe horren

Ook horren maken deel uit van de inrichting van je huis. Kies voor mooie luxe horren. Deze kun je naadloos laten aansluiten bij de rest van de inrichting van de woonkamer, de keuken of de slaapkamer. Ze zijn leverbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen. Het is uiteraard belangrijk om erop te letten dat het hor netjes aansluit op het raam, zodat insecten niet alsnog langs kieren kunnen glippen en op die manier binnen komen.  

Let op voor inbrekers als je horren gebruikt

Inbrekers zijn heel inventief als ze ergens binnen willen komen. Een openstaand raam kan een regelrechte uitnodiging zijn, ook al zit er een hor voor. Let er dus op dat een open raam met een or niet gemakkelijk bereikbaar is. Zet geen trap of ladder buiten en laat een raam dat vanaf de grond bereikbaar is niet open staan als je niet voldoende toezicht kunt houden. Een hor is een prima manier om vooral ’s nachts frisse lucht je huis in te laten stromen, maar je moet natuurlijk wel veilig en rustig kunnen slapen.

Luxe horren op maat laten maken

Het is mogelijk om luxe horren op maat te laten maken. Ideaal als je zelf niet zo handig bent dat je zelf een hor in elkaar knutselt van een paar latjes en een stukje gaas. Je kunt deze horren gewoon online bestellen bij een webwinkel. Vaak kun je zelf de maten van het raam opnemen. Doe dit wel zorgvuldig, zodat je zeker weet dat het hor goed zal passen. Met behulp van deze handige horren kun je je woning voldoende koelen tijdens warme zomers en lekker slapen tijdens zwoele nachten.