Een eettafel zorgt voor sfeer in huis, maar hij moet ook functioneel zijn. Je wilt namelijk comfortabel kunnen eten. Er zijn meerdere dingen waar je rekening mee moet houden bij het uitzoeken van een tafel. Lees verder en kom erachter!

5 tips voor het uitzoeken van een tafel

  1. Het juiste formaat kiezen

Het ligt voor de hand dat de tafel het juiste formaat moet hebben. Maar hoe zorg je er dan voor dat ‘ie toch niet te klein of te groot is? De oplossing hiervoor is een meetlint. Let op dan er genoeg ruimte tussen de tafel en de muur moet zitten, anders is de plek niet comfortabel. Je hebt wel ruim een meter nodig, houdt dus ongeveer 100 tot 120 cm aan.

2. Niet te veel zitplekken

Het is niet fijn als je elkaar aanstoot tijdens het eten. Iedereen heeft ongeveer 60 cm breedte nodig om comfortabel te kunnen eten. Wil je toch 6 personen aan je tafel kunnen plaatsen? Kies dan gewoon voor een grotere tafel.

3. Houd rekening met tafelpoten

Het is ook niet fijn als je de hele tijd tijdens het eten tegen een tafelpoot aanstoot. Als je wilt weten hoeveel mensen aan je tafel kunnen zitten, kijk dan naar de plekken van je tafelpoten. In de ideale situatie zit je naast je tafelpoot, en niet ertegen aan.

4. Kies goede zitstoelen

Voor een ruimtelijk effect, kies je voor transparante stoelen. De stijlregel is toch om voor een luchtig design te kiezen als het gaat om eetkamerstoelen. Ga dus niet voor grote, robuuste stoelen. Dit is natuurlijk ook smaak gevonden, dus doe in de eerste plaats altijd eerst wat je zelf mooi vindt!

Als je toch voor grotere stoelen kiest, houd dan rekening met meer ruimte tussen je eettafel en de muur. Een trendy en ruimtebesparende oplossing is de eetbank.

5. De juiste vorm

Bij het uitkiezen van een eettafel moet je ook rekening houden met de vorm van de ruimte. Komt de tafel te staan in een kleine ruimte? Een ronde tafel is dan een goede keuze. Je kunt bij een smalle, kleine ruimte het beste kiezen voor een rechthoekige tafel. Je hebt ook altijd nog uitklapbare tafels, voor als je meer gasten aan je tafel wilt laten eten.

 

bron: sfeer.nl