Een verhuizing is niet een klus die je ‘even snel tussendoor’ doet. Het brengt vaak stress met zich mee en meestal ben je al ver van tevoren met de voorbereidingen bezig. Het is dus altijd goed om jezelf tijd en moeite te besparen en simpelweg een verhuisbedrijf in te huren. Maar wat kost dat, en waar hangen die prijzen vanaf? Er zijn een aantal dingen die vaak worden meegenomen in de berekening van jouw verhuiskosten. Vaak kijken verhuisbedrijven zoals Bravoverhuizingen.nl naar het aantal verhuizers dat er nodig zijn, de kosten van de verhuiswagen die ze nodig hebben en tot slot wordt er vaak ook gekeken naar de reisafstand. 

Kosten voor laden en lossen

Een verhuizing is niet alleen veel regelwerk, maar voornamelijk veel sjouwwerk. Voor het laden en lossen van een verhuiswagen heb je heel wat inzicht nodig, zodat je niet onnodig vaak op- en neer moet rijden. En ook is het fijn als je flink wat spierkracht hebt om alle zware dozen en meubels te verplaatsen. Dit zijn vaak de twee dingen waarom het fijn kan zijn om te kiezen voor een verhuisbedrijf.  Het laden en lossen van een verhuiswagen is dat wat een verhuisbedrijf doet. Daarnaast kun je ze ook vragen om de spullen voor je in te pakken of je meubels te (de)monteren. Vaak rekent een verhuisbedrijf de kosten per verhuizer die ze mee sturen. Wanneer je dus kleiner woont en er maar een verhuizer nodig is zit je vaak op ongeveer €400,-.  Wanneer je een groot huis hebt, en er meerdere verhuizers nodig zijn kun je algauw tot zo’n €1600,- komen. 

Transportkosten van een verhuisbedrijf

Dan heb je vaak nog de transportkosten van een verhuisbedrijf. Allereerst zullen de verhuizers kijken wat voor soort verhuisbus er nodig is. Een grote verhuiswagen zal gemiddeld zo’n €70- per uur kosten terwijl een kleinere wagen ongeveer €60,- per uur kost. Verder zijn er nog de voorrijkosten. Het is belangrijk om te kijken naar de afstand tussen jou en het verhuisbedrijf aangezien er voorrijkosten worden berekend. Vaak is het zo dat er wel een bepaald aantal kilometers gratis zijn. Daarna zal het ongeveer €0,75 per kilometer kosten.

Andere kosten en totaalplaatje

Tot slot zijn er ook nog overige kosten. Hierbij kun je denken aan kleine klusjes, het inpakken van spullen en bijvoorbeeld parkeervergunningen. Dit zijn vaak dingen die je zelf kunt kiezen, maar soms zitten er kosten bij waar je niet omheen kunt zoals de kosten voor een parkeervergunning. Gemiddeld liggen de kosten van het inhuren van een verhuisbedrijf in Nederland dus tussen de €800,- en €1300,- euro totaal. Het scheelt je een hoop tijd, moeite en sjouwwerk en is dus zeker een overweging om te maken wanneer je gaat verhuizen.