Wanneer je denkt aan het verbouwen van je huis en overweegt ook je keuken te veranderen, kan het een idee zijn een keukeneiland te plaatsen. De voordelen van een keukeneiland in je keuken zijn namelijk vele malen groter dan je keuken aan enkel een zijde te plaatsen. Zo kun je denken aan het plaatsen van een bar, waar je weer een barkruk of barkruk met leuning aan kunt zetten. Dat laatste betekent dat wanneer je bezoek krijgt ze lekker achterover kunnen leunen als ze een drankje drinken.

Sfeervol

Een keuken of een woonkeuken met een eiland is niet alleen mooi en praktisch, maar een van de voordelen van een keukeneiland is dat het je huis zo sfeervol maakt. De mogelijkheden om de visite een drankje te laten drinken aan de bar, denk in dat geval aan de barkruk met leuning, brengt gezelligheid met zich mee. Zo kun je koken en je gasten entertainen in een.

Ruimtelijk

Ondanks dat een keuken met keukeneiland wel wat ruimte in beslag neemt, oogt het resultaat veel ruimtelijker dan eerder. De keuken is open en je kunt de ‘natte’ en ‘droge’ kant verdelen. Zo kun je er voor kiezen de wasbak en de vaatwasser aan de muur kant te laten maken en kun je het eiland alleen gebruiken om te koken. Natuurlijk ontstaat er dan ook veel ruimte om het eten voor te bereiden, er is ten slotte een heel keukeneiland om dat te doen.

Stroom en Gas

Het is belangrijk goed uit te denken hoe je de keuken wilt indelen. Omdat er ineens een compleet andere indeling komt van de ruimte. Je moet er rekening mee houden dat er leidingen verlegd moeten worden. Zo heb je gas nodig om te kunnen koken, als je voor gas kiest, en elektriciteit. Mocht je besluiten het natte gedeelte in je keukeneiland te plaatsten dan moet er een aansluiting komen voor het water. Het is ook aan te raden stopcontacten te maken in het eiland. Zo kun je ook je elektrische keukenapparaten daar aansluiten. De stopcontacten kunnen verborgen worden. Dat kan zowel met een soort van klepje in het aanrechtblad als in een van de lades.