Tegenwoordig is het helemaal hip om handige gadgets in huis te plaatsen. Een van de nieuwste trends is dan ook om een stopcontact met dubbele USB-poort te plaatsen. Dit is enorm handig, aangezien we steeds meer apparaten dagelijks gebruiken die opgeladen moeten worden. Hierbij kan je natuurlijk denken aan tablets en smartphones, maar ook koptelefoons en oortjes hebben vaak een oplader nodig. Wanneer je deze wilt opladen moet je vaak stopcontacten gebruiken die eigenlijk al voor andere dingen nodig zijn. Het is dan ook handig wanneer je een stopcontact met USB hebt, zodat je de stekker van bijvoorbeeld de lamp er niet uit hoeft te halen wanneer je jouw telefoon wilt opladen. Het is natuurlijk geen noodzaak, maar wel een leuke gadget om in je woning te hebben.

Waar kan je een stopcontact met USB plaatsen?

Een stopcontact met USB is natuurlijk niet overal nodig. Achter een kast heb je bijvoorbeeld alleen een stopcontact nodig om de stekker van een lamp in te doen. Wel zijn stopcontacten met USB-poorten handig op plekken waar jij jouw apparaten het meeste oplaad. Zo zien we vaak dat mensen deze handige stopcontacten plaatsen in hun werkkamer. Hier worden namelijk al veel stekkers gebruikt en het is dus handig om een USB poort in de muur te hebben. Ook in de slaapkamer kan een stopcontact met USB aansluiting enorm handig zijn. Veel mensen laden namelijk hun telefoon op terwijl ze slapen. Wanneer je van een enkel stopcontact een dubbel stopcontact wilt maken moeten er wel extra draden in de muur getrokken worden. 

Stopcontacten met USB heb je in allerlei soorten en maten. Zo kan je precies kiezen welke bij jouw huisstijl past. Benieuwd naar de mogelijkheden die er zijn? Bij Schneider Electric vindt je enorm veel mooie stopcontacten.