De aanschaf van een tiny house is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Veel mensen kiezen voor een tiny house als tweede woning. Een tiny house hoeft niet veel te kosten en geeft mensen de mogelijkheid helemaal tot zichzelf te komen! Kies bijvoorbeeld voor een tiny house in een bosrijk gebied, aan de kust, of juist op het platteland. In een dergelijk klein huisje heb je niet de luxe, zoals je dat in je eerste woning wel hebt. Denk aan een televisie, een mobiele telefoon en tablet. Zo heb je geen afleiding en word je niet geprikkeld door sociale media, het laatste nieuws, mailtjes, enzovoorts. In dit artikel beschrijven we de apparaten die niet in je tiny house zouden mogen ontbreken.

Een koelkast om eten en drinken goed te houden

Tijdens je verblijf in een tiny house wil je de beschikking hebben over een koelkast, waarin je eten en drinken vers kunt houden. Het kleine huisje zal niet altijd in de buurt van een supermarkt staan, waardoor het verstandig is om vooraf etenswaren mee te nemen. Met een koelkast blijft het eten vers! Je kunt het dak van een tiny house van zonnepanelen voorzien. Zo hoef je het huisje niet op het stroomnet aan te sluiten, maar kun je de benodigde stroom zelf opwekken. Energiezuinig en daarbij in lijn met het minimalisme, wat bij een tiny house past.

Boiler voor het genereren van warm water

Naast een koelkast kan ook een boiler goed van pas komen. Een boiler zorgt voor de productie van warm water, wat je kunt gebruiken om te douchen, om de afwas te doen, of om radiatoren in het huisje te verwarmen. Doordat de isolatie van een tiny house vaak zeer beperkt is, kan het prettig zijn om in de herfst en winter een kachel tot je beschikking te hebben. Je kunt de radiator op de boiler aansluiten of een elektrische kachel gebruiken.