Een tiny house wordt gekenmerkt door minimalisme! Dit betekent dat er nauwelijks luxe aan het huisje is toegevoegd. Mede ook door het kleine formaat van de tiny houses. Om toch normaal te kunnen blijven leven, mag een badkamer niet in je kleine huisje ontbreken. Er zijn bij het inrichten van een badkamer verschillende mogelijkheden. Kies bijvoorbeeld niet voor een bad, om ruimte over te houden voor andere interieurelementen. Verstandiger is het om voor de combinatie van een bad en douche te kiezen. Ook kun je de badkamer van een kleine spiegel voorzien, zodat je hier je haar kunt kammen, je tanden kunt flossen, enzovoorts.

Een wastafel is niet noodzakelijk in de badkamer

Om zo min mogelijk ruimte kwijt te zijn aan de badkamer, is het niet direct noodzakelijk om deze ook van een wastafel te voorzien. Veel mensen voorzien hun tiny house namelijk ook al van een gootsteen. De gootsteen is bedoeld voor het koken, maar kan ook prima als wastafel worden gebruikt. Zo heb je maar heel weinig ruimte nodig om de badkamer op een slimme en functionele manier in te kunnen richten. Welke elementen voeg jij aan de badkamer van je tiny house toe? Houd er rekening mee, dat tiny houses bedoeld zijn om op een minimalistische wijze te leven.

Zonneboiler gebruiken met zonnepanelen

Je hoeft een tiny house niet op het stroomnet aan te sluiten, wanneer je het dak hiervan voorziet van zonnepanelen. Doordat je in een tiny house zonder televisie, mobiele telefoon en laptop leeft, heb je maar weinig stroom nodig. De opgewekte energie kun je gebruiken om een zonneboiler te laten werken. De zonneboiler zorgt dat er warm water geproduceerd wordt, zodat je warm kunt douchen. Ook komt het warme water van pas om de radiatoren te verwarmen in de herfst of winter.