Bij een verbouwing van de badkamer is het enige tijd niet mogelijk om gebruik te maken van de douche en de wastafel. Een van de opties die je vervolgens hebt is kiezen voor douchen bij de buren, indien zij deze mogelijkheid aanbieden. Hierbij geldt echter dat je afhankelijk bent van andere mensen, waardoor het fijner is om te kiezen voor een nood douchecabine. Voor een relatief lage prijs kun je de nood douchecabine installeren en vervolgens douchen wanneer jij dat maar wilt. Je bent hierin niet afhankelijk van andere mensen. 

Renovatie van de badkamer of de wc

Het renoveren van de badkamer levert een aantal praktische vraagstukken op. Wanneer kun je weer gebruik maken van de wc als er sprake is van renovatie? Vaak is de periode die nodig is om de renovatie van de badkamer succesvol af te ronden onbekend. Een manier om dit op te lossen bestaat uit de keuze voor een mobiel toilet, hetgeen als een pragmatische oplossing dient voor het probleem waarmee je te maken hebt. Zorg ervoor dat er geen schimmel kan ontstaan in de wc of in de badkamer door het raam open te houden. Op deze manier voorkom je problemen met betrekking tot onderhoud. 

Mobiele douchecabine: huren of kopen

Voor het inzetten van een douchecabine geldt dat je kunt kiezen voor huren of kopen. Huren is de meest goedkope optie, afhankelijk van het aantal dagen dat je gebruik wenst te maken van de douchecabine of de mobiele wc. Indien deze periode bestaat uit enkele weken, dan is huren een optie waarmee je veel geld kunt besparen. Voor het kopen van een wc geldt dat het bedrag vaak veel hoger ligt, hetgeen bijzonder onaangenaam kan zijn voor jou. Zorg er verder voor dat je de cabine huurt bij een bedrijf dat dicht bij jouw woning in de buurt ligt. Hiermee kun je de transportkosten aan de lage kant houden. 

Offerte aanvragen

Een belangrijke factor op het moment van huren bestaat uit de prijs. De prijs voor een toilet of een douchecabine moet betaalbaar zijn. Daarom is het belangrijk om voorafgaand aan deze financiële keuze een offerte aan te vragen. Door deze offerte achterhaal je wat de mogelijke kosten zullen zijn voor het huren, afhankelijk van de periode waarin je gebruik wenst te maken van de wc of de douche. De prijzen kunnen per bedrijf verschillen, afhankelijk van de soort wc of douche die zij kunnen leveren.