Minimalisme vormt de basis van een tiny house. Door in een klein huisje zonder luxe te leven, heb je de mogelijkheid om tot jezelf te komen. Weg van de prikkels van sociale media, van je werk, of van het laatste nieuws. Kies jij voortaan ook voor een moment van bezinning in je eigen tiny house? Bij het opbouwen van een tiny house heb je vaak maar een beperkte ruimte voor de keuken, de badkamer en een zitplekje. Het is om die reden belangrijk om de beschikbare ruimte op een hele efficiënte wijze in te richten. In dit artikel geven we je een aantal tips, om van je keuken een efficiënt ingerichte ruimte te maken.

Gebruik de gootsteen ook als wastafel

Om niet te veel ruimte kwijt te zijn aan een gootsteen en wastafel, kun je ze met elkaar combineren. Dit betekent dat de keukenkastjes niet te laag mogen hangen. Als dit het geval zou zijn, zou je immers niet met je hoofd bij de wastafel (lees: gootsteen) kunnen komen. Door beide elementen met elkaar te combineren, hoef je de badkamer enkel van een toilet en douche te voorzien.

Zorg voor voldoende opbergruimte

Je wilt voorkomen dat er overal in je kleine huisje pannen, borden en bijvoorbeeld mokken staan. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte in je tiny house! Deze opbergruimte kun je ook gebruiken als voorraadkast. Je leeft immers vaak maar in je eentje of met z’n tweetjes in een klein huisje. Het is niet noodzakelijk om meer dan twee borden, twee glazen en twee koffiemokken te gebruiken.

Houd het aanrechtblad vrij van apparaten

In een tiny house zal je normaliter geen luxe keukenmachine gebruiken. Veel mensen kiezen er echter wel voor om bijvoorbeeld een blender in hun kleine huisje te gebruiken. Je kunt hier snel en eenvoudig een lekkere smoothie mee maken, met ingrediënten die je in je omgeving hebt gevonden. Zorg er wel voor dat het aanrechtblad vrij blijft! Zo heb je voldoende ruimte om het diner te bereiden.