Steeds meer mensen overwegen de aanschaf van een tiny house. Een dergelijk klein huisje biedt hen de ruimte om volledig tot rust te komen! Houd er rekening mee, dat een tiny house vaak maar uit één of twee ruimtes beschikt. Sommige huisjes zijn voorzien van een losse slaapkamer, terwijl andere huisjes een zitplaats hebben die als slaapkamer gebruikt wordt. In dit artikel geven we tips om van deze ruimte een gezellige plek te maken. Een tiny house moet je immers niet alleen rust bieden. Je wilt hier ook kunnen ontspannen!

Zorg voor kaarsen in je slaapkamer

Niet iedere kleine woning wordt op het stroomnet aangesloten. Om toch voldoende licht te hebben, kan het slim zijn om je slaapkamer van kaarsjes te voorzien. Niet alleen zorgt dit ervoor dat je nog even kunt lezen op de late avond. Ook creëer je op deze wijze een hele gezellige en knusse sfeer in de slaapkamer. Mocht je een tiny house wel op het stroomnet laten aansluiten, kies dan voor duurzame ledverlichting in de slaapkamer.

Een mooie houten bedombouw

Veel tiny houses worden gemaakt van hout. Laat je bedombouw aansluiten op dit materiaal, door deze ook van hout te ontwikkelen. Je kunt voor een lage bedombouw kiezen, bijvoorbeeld om het bed ook als zitplek te gebruiken. Een alternatief is een hoge bedombouw, die je het idee geeft op een koninklijke plek te zijn. Je kunt de ombouw van een klamboe voorzien, om te voorkomen dat je gestoken wordt door insecten.

Werk met meerdere etages

Wanneer je tiny house relatief hoog is, kun je deze van meerdere etages voorzien. Zo kun je een zitplaats beneden combineren met een bed op de eerste etage. Via een ladder kun je in het bed klimmen. Een efficiënt gebruik van de kleine ruimte!