Wanneer je maar weinig ruimte rondom een tiny house hebt, kun je hier toch een leuke tuin van maken! Dit is belangrijk, omdat een tiny house van zichzelf vaak ook erg klein is. Je zal hier dus niet de ruimte hebben om languit te zitten tijdens het lezen van een mooi boek of tijdschrift. Een tuin biedt je deze ruimte normaliter wel! In dit artikel geven we verschillende tips, die je kunnen helpen bij het op een efficiënte wijze inrichten van de tuin.

Tip: voorzie de tuin van een kleine moestuin! Op deze manier kun je zelf groente en fruit kweken, wat veel geld bespaart. Daarbij is deze verse groente veel biologischer en ben je minder afhankelijk van supermarkten in de buurt.

Monteer het zitje aan je tiny house

Een van de mogelijkheden om ook in een kleine tuin een gezellige zitje te creëren, is het aan je tiny house monteren van een zitplaats. Denk bijvoorbeeld aan een uitklapbare tafel, waar je zelf twee stoelen aan kunt zetten. Zo neem je niet veel ruimte in beslag en kun je de tafel inklappen als deze in de weg staat. Je kunt een dergelijk zitje zelf maken, of deze als een systeem in de winkel kopen.

Hang gezellige lampjes rond je zitplek

Wanneer je zonnepanelen op het dak van je tiny house gebruikt, kun je zelf energie opwekken. Dit is noodzakelijk om bijvoorbeeld gezellige lampjes rond je tuin te hangen. Op deze manier creëer je een hele fijne plek om in de lente en zomer te zitten! Ook kun je voor het gebruik van een vuurkorf kiezen. Houd er hierbij rekening mee, dat het in de zomer erg droog kan zijn. Leg daarom altijd een houten of metalen plaat onder de vuurkorf. Zo voorkom je dat het smeulende hout voor een brand zorgt.