Een kledingkast op maat laten maken

Heb je de ruimte en de wens om een prachtige kledingkast voor al je kleding in je slaapkamer te hebben? Denk dan eens aan een kledingkast op maat. In dat geval ben je zelf de architect van je kast, die bijvoorbeeld precies de lengte van een complete wand heeft of precies langs de schuine kanten in je slaapkamer past. Want een kledingkast die geheel op maat gemaakt is, past altijd, beter dan alle andere kledingkasten.

Kledingkast op maat met schuine wand

Het kan een vorm van luxe zijn, een kast op maat laten maken kan echter ook bittere noodzaak zijn. Bijvoorbeeld dus als je schuine wanden hebt. Je weet wel, wanden waar je geen enkele normale kast tegenaan kunt plaatsen en je dus amper mogelijkheden hebt om je kleding een plek te bieden. Het avontuur dat kledingkast op maat heet, begint met het uitnodigen van de specialist bij jou thuis. Omdat het maken van een dergelijke kledingkast echt millimeterwerk is, wil de expert altijd eerst de ruimte zien. Samen met deze specialist bespreek je de mogelijkheden. Je laat jouw schets zien van wat jouw kledingkast op maat zo ongeveer moet worden. De expert bekijkt alle opties, meet de ruimte en zo ontstaat op een bepaald moment een eerste design.

Tot op de millimeter nauwkeurig

Nadat alles nogmaals gemeten is en iedereen zich kan vinden in het ontwerp van de kledingkast op maat, gaat de specialist aan de slag. Bepaalde onderdelen zal hij in de eigen werkplaats kunnen maken, anderen zal hij bij jou thuis uitvoeren. Het is verbazingwekkend om te zien hoe nauwkeurig er gewerkt wordt want nogmaals, een kledingkast op maat komt echt tot op de millimeter nauwkeurig.

Bepaal zelf het hang- en het leggedeelte

Wat veel mensen vaak vergeten is dat een kast niet alleen de buitenkant is. Daar heeft iedereen vaak wel ideeën over. Het mooie aan een kledingkast op maat is echter dat je ook beslist hoe de kast er aan de binnenkant uit komt te zien. Dat is helemaal perfect, want zo beslis je dus zelf hoeveel van de kledingkast op maat geschikt moet zijn om kleding op te hangen en hoeveel van de kast uit een leggedeelte moet bestaan. Zo krijg je dus echt de kast van je dromen, helemaal aangepast op jouw kleding en de hoeveelheid kleding die je hebt.

Materialen en afwerking van de kast

Uiteraard beslis je ook over de gebruikte materialen en de afwerking. Hierbij schroomt een ervaren specialist niet om zijn mening te geven, waarbij hij kan putten uit zijn eigen rijke ervaring. Hij weet als geen ander hoe bepaald materiaal zich gedurende de jaren houdt en wat wel en niet geschikt is voor jouw woning. Met een kledingkast op maat krijg jij je gedroomde kledingkast, zo groot en ruim als jij wilt én met de indeling die aansluit bij jouw garderobe. Met speciale dank aan de vakman, die een perfecte kast kan maken onder de meest moeilijke omstandigheden. Overigens kun je de specialist ook vragen een kast op maat voor de woonkamer te maken. Want ook dat kan hij.