Voor starters kan het een hele uitdaging zijn om een geschikte woning te vinden. Zij hebben vaak niet voldoende budget om ruim over de prijs van een eengezinswoning te bieden. Een hypotheek aanvragen om over de waarde van een woning te bieden is tegenwoordig niet meer toegestaan. In zo’n situatie kan een tiny house een passend alternatief zijn! Een tiny house kost vaak nog geen halve ton. Het enige wat je nodig hebt om een tiny house op te kunnen bouwen, is een stuk grond. Kies bij voorkeur voor grond rond een bos of bijvoorbeeld in het duingebied. Zo sluit je tiny house aan op de ideeën van de Tiny House Movement uit Amerika.

Vergunning aanvragen voor een tiny house

Om een tiny house als starterswoning te kunnen gaan gebruiken, is het allereerst noodzakelijk om een vergunning aan te vragen. Zonder vergunning is het niet toegestaan om een dergelijk huisje te laten plaatsen. Wanneer je de benodigde vergunning toegezegd hebt gekregen, kun je uit verschillende modellen tiny houses kiezen. Kies voor een betrouwbare producent met een ruime ervaring in de ontwikkeling van deze huisjes. Zo voorkom je complicaties, nadat het huisje geplaatst is. Ook kun je ervoor kiezen om zelf een tiny house te bouwen. Zeker wanneer je ervaring hebt in het uitvoeren van bouwwerkzaamheden is dit te overwegen.

Zonnepanelen op je tiny house plaatsen

Niet alleen is een tiny house door z’n lage aanschafwaarde geschikt als starterswoning. Ook kun je een tiny house energieneutraal maken. In die zin, dat je het dak van deze woning van zonnepanelen kunt voorzien. Op deze manier hoeft het huisje niet te worden aangesloten op het stroomnet, maar wek je de benodigde energie zelf op. Houd er rekening mee dat een tiny house gebouwd is op basis van het idee achter minimalisme. Voor luxe hoef je dus niet in een tiny house te gaan wonen!