Je leven voortzetten in een tiny house is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. De luxe van een normale woning wordt ingeruild voor het simplistische van een klein huisje in het bos of aan zee. Door voor het leven in een tiny house te kiezen, heb je de ruimte om volledig tot jezelf te komen. Geen prikkels van je telefoon of de televisie, maar mogelijkheden om een goed boek te lezen. De trend om in een tiny house te gaan wonen is over komen waaien vanuit Amerika. Hier kwam in de afgelopen jaren de Tiny House Movement op.

Grond kopen in het Nederlandse kustgebied

Het leven in een tiny house aan zee begint bij de investering in een stuk grond. Zoek naar grond, vanwaar je eenvoudig naar de zee kunt lopen. Op internet vind je verschillende websites, waarop mensen deze grond te koop aanbieden. Houd er rekening mee, dat deze grond doorgaans niet goedkoop is. Niet voor niets verkopen veel mensen hun woning in Amerika, om in een tiny house op een unieke locatie te kunnen gaan wonen. Na de aanschaf van deze grond kun je beginnen aan de bouw van je tiny house.

Mogelijkheden bij de bouw van tiny houses

Voor de bouw van een tiny house heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om een tiny house als losse component te kopen. Ook kun je overwegen om zelf een tiny house te bouwen. Houd er rekening mee, dat je voor de bouw hiervan een vergunning aan moet vragen. Zeker, wanneer je een klein huisje aan zee wilt gaan bouwen! Het huisje kan het uitzicht voor anderen immers sterk veranderen. De gemeente kan je meer vertellen over de richtlijnen waaraan je tiny house moet voldoen, om deze aan zee op te kunnen bouwen. Waar wil jij straks wonen?