Overweeg jij je grote woning in te ruilen voor een tiny house? Wil je een tiny house als tweede woning kopen? In beide gevallen is het slim om alvast na te denken over de manier, waarop je deze het beste in kunt richten. Minimalisme is een van de kernwaarden van de Tiny House Movement. Deze stroming is over komen waaien vanuit Amerika, waar men al langer kiest voor het leven in een tiny house. In dit artikel geven we je drie handige interieurtips, die je helpen om meer uit je tiny house te halen. Het is hierbij belangrijk om slim om te gaan met de beschikbare ruimte!

Tip 1: kies voor meubels uit een kringloopwinkel

Het minimalisme wat bij een tiny house hoort, vind je onder meer in een kringloopwinkel. In kringloopwinkels worden tweede-, soms zelfs derdehands meubels en accessoires aangeboden. Deze meubels zijn vaak nog van een relatief hoge kwaliteit, waardoor ze goed van pas kunnen komen in een tiny house. Je hoeft zo niet veel geld te investeren in nieuwe meubels. Let bij de aanschaf van deze meubels goed op het formaat hiervan.

Tip 2: zorg voor een duidelijke stijl in je huis

Net als in een grote woning, wil je ook de ruimte van een tiny house op een gezellige manier inrichten. Kies daarom vooraf voor een duidelijke stijl, waarbij je het interieur uitzoekt. Kies je voor een modern interieur, of geef je de voorkeur aan klassieke tinten in je tiny house? Op het moment dat je verschillende stijlen door elkaar gebruikt, kan dit ruimtes een rommelige uitstraling geven. Kijk ook eens naar de woontrends bij het maken van een keuze.

Tip 3: maak meubels zelf voor je tiny house

Zoals reeds beschreven werd, kun je meubels in een kringloopwinkel kopen. Veel leuker is het echter, om de meubels volledig zelf te ontwikkelen. Zo kun je de meubels naadloos aan laten sluiten op je persoonlijke voorkeuren en passen deze bij de beschikbare ruimte in je tiny house.