Een tiny house is, zoals de naam al doet vermoeden, behoorlijk klein! Het aantal vierkante meter komt vaak niet ver boven de tien tot vijftien uit. Reden genoeg om vooraf na te denken over de manier waarop je deze het beste in kunt richten. Men kiest voor het leven in een tiny house om prikkels van buitenaf, zoals op een telefoon of mobiele telefoon, tegen te gaan. Je moet hier de ruimte hebben om tot jezelf te kunnen komen en te kunnen genieten van de kleine dingen. In dit artikel geven we verschillende tips, die je helpen om een tiny house op een slimme manier in te richten.

Een plek voor jezelf om te ontspannen

Doordat de ruimte beperkt is in een tiny house, wordt een zithoek vaak gecombineerd met een eetkamer. Het kan om die reden het overwegen waard zijn om voor een tafel met een bank te kiezen. Zo heb je een plek om je bord op neer te zetten, maar bijvoorbeeld ook om de krant op te leggen. In plaats van een eettafel met een bank, zou je er ook voor kunnen kiezen om twee rieten stoeltjes te gebruiken. Zo heb je hier plek voor jou en je partner of een bezoeker. Het voordeel aan rieten stoeltjes of twee fauteuils, is het feit dat het relatief weinig ruimte in beslag neemt.

Verplaats je interieur deels naar buiten

Bij een tiny house draait het niet alleen om het voorkomen van prikkels van dure telefoons en tablets. Ook heb je vanuit een tiny house de ruimte om te genieten van de natuur om je heen, zoals een bos of meer. Je kunt er om die reden voor kiezen om een deel van je interieur mee naar buiten te nemen. Kies bijvoorbeeld voor een klein zitje voor je tiny house, hang een hangmat op rond je tiny house, enzovoorts.