Ben jij klaar met je dure telefoon en kleding? Wil je genieten van de kleine dingen in het leven? In dat geval kan de aanschaf van een tiny house wat voor jou zijn. Een tiny house, een trend over komen waaien vanuit Amerika, is een klein huisje. Het huisje is slechts voorzien van faciliteiten die je niet kunt missen. Iedere vorm van luxe is uit deze huisjes verwijderd. In Nederland is de trend nog sterk in opkomst, waardoor het aantal mensen wat daadwerkelijk in deze huisjes woont nog beperkt is. Toch zitten er diverse voordelen aan de aanschaf van een tiny house.

Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Het leven in een tiny house betekent onder meer, dat je zo goed mogelijk zelfvoorzienend wilt zijn. In plaats van de woning aan te sluiten op het stroomnet, laat je deze van zonnepanelen voorzien. De zonnepanelen op het dak van een tiny house wekken de benodigde energie op om bijvoorbeeld de beschikking te hebben over warm water. Het verschilt per model tiny house, hoe luxe deze is. Sommige modellen zijn voorzien van elektra, andere huisjes niet. De prikkels van een mobiele telefoon kunnen je immers storen in het proces om tot rust te komen.

Een tiny house biedt je een heel ander leven

Door voor het leven in een tiny house te kiezen, zal je leven voortaan heel anders zijn. Je hoeft je geen zorgen meer te maken om hetgeen je op je telefoon ziet. Voortaan geniet je van de fluitende vogels rondom je tiny house, van de prachtige natuurgebieden in de omgeving hiervan, enzovoorts. Ook heb je in je tiny house alle ruimte om te genieten van een goed boek of een mooi tijdschrift. Een tiny house hoeft vaak niet meer te kosten dan een halve ton.