De essentie van wijnbewaring is dat de flessen stabiel en stil kunnen liggen. Ze staan ​​het liefst op een donkere plaats, bij een stabiele temperatuur. Helemaal optimaal is het als de temperatuur het hele jaar rond de 15 graden is, er absoluut geen trillingen zijn en het donker is. Het is essentieel dat de flessen platliggen, zodat de wijnkurk nat, flexibel en strak blijft. Wijnrekken zijn het perfecte middel om flessen horizontaal op te bergen.

Er zijn verschillende praktische wijnrekken en wijnkasten om ervoor te zorgen dat je wijn op de best mogelijke manier wordt bewaard.

Aan de wand gemonteerde wijnrekken

Dit soort wijnrekken kunnen zowel als decoratie als wijnopslag dienen. Net zoals je een kunstwerk aan je muur zou hangen. Wijnrekken voor aan de muur zijn er in verschillende uitvoeringen en passen in je interieur. Voor dit soort racks heb je geen vloeroppervlak nodig. Ideaal dus als je een beperkt vloeroppervlak hebt. Deze wijnrekken zijn vaak klein van formaat, dus je hoeft ze niet met te veel wijnen op voorraad te houden om te voorkomen dat ze vallen. Het maximumaantal flessen dat een decoratief wandrek kan bevatten is 12. Dus als je een wandrek aanschaft, zorg er dan voor dat je degene koopt die bestand zijn tegen het aantal flessen dat je erin wilt hebben.

Wijnrek op de vloer

Wijnrek op de vloer lijkt veel op aanrechtrekken, het verschil is dat het wijnrek op de grond groter is en honderden wijnen kan bevatten en door zijn zware gewicht ideaal is om op de grond te zetten. Ze zijn echter niet beperkt tot grotere maten. Je kunt ook kleine vloerrekken vinden die ook in kleinere maten verkrijgbaar zijn. Met een wijnrek op de grond hoef je je geen zorgen te maken over de hoogte en het gewicht van je wijnflessen. Dus als je genoeg ruimte in huis hebt en je houdt van het verzamelen van wijnen, dan is een wijnrek op de vloer de beste optie.

Overweeg het materiaal van je rack

Wijn is meestal gemaakt van hout en metaal. Het is het beste om een ​​houten wijnrek te gebruiken als je een traditionele huisstijl hebt. Als je huisstijl modern is, kun je kiezen voor een metalen wijnrek dat meestal in zwart of zilver wordt geleverd. Ze zijn echter ook verkrijgbaar in verschillende kleuren, afhankelijk van je specificaties. Overweeg dus het materiaal dat bij je huisontwerp past bij het kiezen van het beste wijnrek. Voor een wijnrek bij online webshops die ze verkopen.