Een klok heeft iedereen wel in huis. Sommige huishoudens wel drie of meer. Maar bij een tiny huis, zijn zaken toch weer net even anders. Je hebt minder ruimte. Dus wil je ook voor een ander soort klokken gaan. Tegenwoordig zijn in ‘normale huizen’ bijvoorbeeld grote wandklokken zeer populair. Maar in een tiny huis neemt dit te veel ruimte in beslag. Het is zaak, leuke klokken te vinden van een kleiner formaat. In dit artikel zullen we een aantal opties en trends bespreken op tiny klokken vlak.

Quartz of mechanisch

Op tiny klokken vlak kan gezegd worden dat vrijwel alle varianten quartz zijn. Dat wil zeggen ze werken op batterij. Dit in tegenstelling tot mechanische klokken die opgewonden dienen te worden. Quartz klokjes hebben daarbij dan als voordeel dat ze minder omkijken vereisen. Je stopt er om het jaar, de 2 jaar een nieuwe batterij in en deze kan weer een poos vooruit. Quartz klokken maken over het algemeen ook minder geluid. Wat fijn kan zijn met name voor de slaapkamer. Overigens zijn er ook kleine wekkers te verkrijgen.

Tiny klokken trends

Qua uiterlijk zien we dat met name vintage en retro stijl klokken enorm aan populariteit gewonnen hebben de afgelopen jaren. Denk bijv. aan de iconische flip over klokken. Dit zijn klokken waarbij de tijd aangegeven wordt door overslaande kaarten. Vergelijkbaar met een ouderwets trein station bord or een scorebord bij een sport wedstrijd.

Anderzijds zijn klokken met een oubollig image maar in een nieuw jasje erg in trek. Een voorbeeld hiervan is de koekoeksklok. Terug van eigenlijk nooit echt weggeweest. Maar de koekoeksklok is nu ook verkrijgbaar in alternatieve kleuren zoals wit, paars, blauw, groen, zilver en goud. Deze klokken staan met name goed in een modern interieur.

Ten slotte, is er ook veel vraag naar praktische klokken zoals kalenderklokken die naast de tijd ook de datum en dag tonen en soms ook temperatuur. Juist omdat er weinig ruimte is in een tiny house, verlangen mensen meer van hun klok. En een kalenderklok voorziet daar in.