Als je samen met jouw partner een huisje hebt gekocht, dan breekt er een leuke tijd aan, of dat zou toch moeten. Maar wanneer je na een paar dagen verborgen gebreken vindt die de vorige eigenaar niet gemeld heeft, komt er al snel een einde aan die leuke tijd. Als het om kleine zaken gaat, dan kan je deze misschien zelf nog oplossen of is het eventueel zelfs niet nodig. Wanneer het echter om grotere of structurele verborgen gebreken gaat, is het een andere zaak. Dan moet je zo snel mogelijk ingrijpen en de wettelijke procedure volgen. 

Verborgen verbreken melden binnen wettelijke termijn 

Op het moment dat je verborgen gebreken hebt vastgesteld waarvan de vorige eigenaar niets heeft vermeld, dan moet je dit zo snel mogelijk melden. Je doet dit altijd op een schriftelijke manier en eventueel bijkomend kan het ook nog eens telefonisch. Er is ook een wettelijke termijn waarbinnen verborgen gebreken melden moet gebeuren. Volgens de wet moet je binnen de twee maanden nadat de gebreken zijn vastgesteld, de vorige eigenaar op de hoogte brengen. Uiteraard doet u dit best gewoon zo snel mogelijk om geen tijd te verliezen!

Schakel hulp in 

Heb je een huisje gekocht met verborgen gebreken? Dan moet je zo snel mogelijk in actie schieten. De vorige eigenaar had jullie moeten melden dat er gebreken aan de woning waren en heeft dit niet gedaan. Wanneer je niet goed weet hoe juist te handelen, dan kan je altijd professionele hulp inschakelen van een advocaat. Deze kan jou van in het begin bijstaan en de nodige stappen binnen de procedure mee helpen zetten. Op die manier weet je dat je zeker juist aan het handelen bent en loop je geen eventuele vergoedingen of herstellingen op kosten van de vorige eigenaar, mis. 

Verborgen gebreken claimen: quickscan 

Verborgen gebreken melden doe je namelijk met het oog om ze hersteld te krijgen of om er een vergoeding voor te krijgen, zodat je ze zelf kan herstellen. Om recht te hebben op een vergoeding of een herstelling, dan moet je alles wel volgens het wettelijke boekje hebben gedaan. Je kan op verborgen-gebreken.com een quickscan doen om na te gaan of je tot hiertoe alle nodige stappen hebt gevolgd die nodig zijn om verborgen gebreken te kunnen claimen. Wanneer je alle stappen hebt gevolgd, sta je sterk genoeg om de vorige eigenaar aan te pakken.