Ga je verbouwen of mag je eindelijk gaan klussen in je nieuwe woning? Het vernieuwen van een plafond met panelen of gipsen platen is een behoorlijke klus. Dit is een grote en belangrijke klus die goed moet worden uitgevoerd. Het plafond is een belangrijk onderdeel van je huis, voer deze werkzaamheden dan ook niet zelf uit. Bij het vernieuwen van het plafond moet je namelijk met een aantal zaken rekening houden zoals het stucwerk, de materialen die gebruikt worden, de hoogte van het plafond en nog veel andere technische zaken.

De materialen van het plafond

Er zijn verschillende materialen die je kan gebruiken voor een nieuw platform. Zo worden er veel aluminium plafonds gebruikt voor de badkamer. Terwijl een plafond van gipsplaten juist veel goedkoper is. De prijs per vierkante meter hangt natuurlijk altijd af van de oppervlakte van het plafond. Daarnaast speelt het huidige plafond ook een rol in de prijs. Is het oude plafond van hout dan is het makkelijk om een nieuw plafond hier overheen te plaatsen. Als het oude plafond van beton is dan is dit een stuk lastiger. Het oude plafond bepaald voor een groot deel de prijs van de werkzaamheden.

Het vernieuwen van het plafond

Een plafond kan je op verschillende manieren vernieuwen. Dit kan door het plafond te laten verlagen of door gebruik te maken van andere materialen zoals plafondpanelen met ingebouwde spotjes. Door de plafondplaten met spotjes vernieuw je het plafond terwijl je ook meteen voor de juiste verlichting zorgt. Verlichting is belangrijk voor elke ruimte in huis. Of dit nu de woonkamer is of de keuken maakt niets uit.

De juiste verlichting is niet te scherp maar moet wel een bepaalde sfeer afgeven. Daarom heeft elke kamer in huis weer een andere verlichting nodig. De spotjes in de paneelplaten zien er stijlvol en egaal uit. De spotjes zijn in verschillende maten verkrijgbaar zodat jij alleen maar spotjes gebruikt van de juiste grootte. Het grote voordeel van de spotjes is dat ze dimbaar zijn zodat je geniet van verschillende lichtsterktes. Zo kan je de lichten dimmen voor een intieme sfeer in de woonkamer. Verhoog het lichtvolume eenvoudig als je meer licht nodig hebt.

De kosten van een nieuw plafond

De materialen, het vorige plafond en de werkzaamheden bepalen samen de prijs om een plafond te laten vernieuwen. Het is een heel karwei om een plafond te vernieuwen. Een plafond is een steunpilaar van de rest van de woning en daarom moet dit uiterst zorgvuldig worden uitgevoerd. Wil je zeker weten dat dit goed gebeurd schakel dan een vakman in die hier verstand van heeft.

 

Bron: superrenovatie.nl