Wanneer je van plan bent om een nieuw dekbed te kopen zal je kunnen vaststellen dat er tegenwoordig heel wat verschillende varianten bestaan. Een dekbed schapenwol is sinds jaar en dag evenwel één van de populairste opties. Het in huis halen van een dergelijk dekbed brengt in de praktijk dan ook heel wat interessante voordelen met zich mee. Zo staat wol er om bekend over enkele ongelofelijk fijne eigenschappen te beschikken. Denk op dit vlak niet alleen aan haar prima isolerende eigenschappen, maar ook aan haar ventilerende functie. Daarnaast is wol ook nog eens ongelofelijk duurzaam en kenmerkt ze zich door een zelfreinigend karakter. Ben jij ook van plan om een dekbed schapenwol te kopen, maar zit je toch nog met een aantal vragen? Deze worden door onderstaande informatie beantwoord!

            Waarom kiezen voor een wollen dekbed?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar de precieze voordelen die zijn verbonden aan het kopen van een wollen dekbed. Veel van deze voordelen zijn reeds in de inleiding van deze pagina aangegeven. We zetten ze echter graag nog even uitgebreid voor jou op een rijtje:

  • Een wollen dekbed beschikt over een uitstekende, isolerende werking;
  • Wollen dekbedden realiseren een uitstekende ventilatie;
  • Wol staat er om bekend een zeer duurzaam materiaal te zijn;
  • Schapenwol heeft een zelfreinigende werking en is recycleerbaar;
  • De brandvertragende eigenschappen zorgen voor extra veiligheid;

Naast bovenstaande is het zo dat wollen dekbedden bijzonder populair zijn bij mensen die graag wat meer gewicht voelen. Wollen dekbedden staan er immers in vergelijking met andere dekbedden om bekend vrij zwaar te zijn. Wil jij graag ook tijdens de warmere zomerdagen onder een dekbed slapen? Dan kan kiezen voor een dekbed schapenwol in ieder geval zeer interessant zijn.

            Kriebelt een dekbed schapenwol niet?

Veel mensen stellen zich de vraag of een dekbed welke is vervaardigd van schapenwol niet kriebelt. Dat is absoluut niet het geval. Dit is het gevolg van het feit dat de schapenwol wordt gevat in een honderd procent katoenen tijk. Dit betekent dat de wol niet door het katoen heen kan komen. Bovendien spreekt het natuurlijk voor zich dat er ook nog eens een overtrek over het dekbed heen gaat. Enige vrees voor kriebels is dus helemaal niet aan de orde.

            Bestaan er biologische wollen dekbedden?

Het is zeker zo dat er op de markt ook biologische wollen dekbedden zijn terug te vinden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een dekbed welke bestaat uit honderd procent biologische merinowol. Deze wordt vervolgens opgenomen in een biologische tijk. Ben jij dus met andere woorden iemand die het ook erg belangrijk vindt om in huis zoveel mogelijk gebruik te maken van biologische artikelen? Dan zal je kunnen vaststellen dat een dekbed schapenwol nog steeds gewoon perfect tot de mogelijkheden behoort!

            Is een dekbed schapenwol wasbaar?

Last but not least rest er natuurlijk nog de vraag of een dekbed welke is gemaakt van schapenwol wasbaar is. Dat is standaard niet het geval, maar er zijn uitzonderingen. Wanneer jij graag een dekbed met schapenwol wil kopen welke wel kan worden gewassen staat dit steeds duidelijk op het label aangegeven. Wel is het zo dat dekbedden die zijn gemaakt van wol chemisch te reinigen zijn. Wil je dus met andere woorden graag jouw dekbed laten reinigen? Dan is het zeker de moeite waard om daarvoor te rade te gaan bij een specialist.