Bij een badkamer denken veel mensen al snel aan een witte ruimte: witte muren, witte kastjes, witte wastafel etc. Maar er is een nieuwe trend op het gebied van badkamers, namelijk de zwarte badkamers. Steeds vaker besluiten mensen de kleur zwart te kiezen voor de accessoires, muren en vloeren in hun badkamer. De donkere tinten in de badkamer geven een moderne look aan de kamer.

Waarom zwart?

Doordat wit de standaardkleur is voor een badkamer denken mensen niet snel eraan om een zwarte badkamer te nemen. Toch kent het een aantal voordelen. Zo oogt een zwarte badkamer enorm rustig en heeft het toch een strakke uitstraling. Je kan met zwart ook veel verschillende stijlen gebruiken. De ene wil liever een stoere uitstraling en kiest voor matzwarte tinten en de ander gebruikt glans voor de moderne en luxe uitstraling. Naast het uiterlijk oogt een zwarte badkamer een stuk schoner als een witte badkamer.

Hoe kan ik zwart gebruiken?

Je kan er natuurlijk voor kiezen om heel je badkamer zwart te maken door zwarte muren en tegels te gebruiken, maar je kan zwart ook gebruiken om bepaalde objecten opvallend te maken in je badkamer. Zwarte kastjes voor een witte muur is een voorbeeld die we vaak terugzien en die een echte eyecatcher is in de badkamer. Ook kan je er simpelweg voor kiezen om een zwarte kraan te gebruiken. De kleur zwart aanbrengen zijn kleine aanpassingen maar voor de uitstraling van je badkamer hebben ze een groot effect.

Wil je nou ook eens kijken voor een zwarte badkamer? Neem een kijkje op grando.nl om inspiratie op te doen. Een zwarte badkamer past niet bij iedereen, maar het is een trend die je zeker niet mag missen!