Een opdek binnendeur kan in veel varianten. Voor vrijwel ieders smaak is er een opdek deur te vinden in zijn of haar stijl. Sommige deuren zijn glad andere hebben een prachtig reliëf of zijn voorzien van glas. We zullen enkele verschillende stijlen voor je behandelen.

De vlakke deur

Een vlakke opdek binnendeur is misschien wel de meest standaard vorm van de binnendeur. De deur is volledig vlak, heeft geen beglazing en ook een reliëf ontbreekt. Deze stijl is minimalistisch en deze deuren zijn vaak het goedkoopst. De deur is meestal maar niet uitsluitend wit van kleur of gebroken wit van kleur en deze deuren kom je vaak tegen in een standaard huurwoning.

De deur met reliëf

Deuren met reliëf geven een bepaalde sfeer aan de woning. Binnen deze stijl zijn er een groot aantal varianten mogelijk. Veel voorkomend is de deur met een of meerdere vierkanten vlakken. Vaak rechthoekig onder en gesplit op de hoogte van het handvat. Ook half ronde afwerkingen komen vrij vaak voor. De deur is hierdoor minder ‘saai’, krijgt meer uitstraling en veel mensen kiezen dan ook voor een deur met een reliëf. Hoewel de meeste zich beperken tot het creëren van vlakken zijn er ook varianten waar een grote moeite is gedaan bij het maken van het reliëf. Een voorbeeld hiervan zijn deuren met een fijn rasterpatroon of waar men bladeren in heeft verwerkt en bloemen.

De deur met beglazing

Deuren met beglazing zijn als binnendeur steeds populairder aan het worden. Het zorgt in veel gevallen voor meer directe (zon) licht inval in de woning. Deuren kunnen zijn uitgevoerd met een relatief groot raam vaak vanaf de hoogte van het handvat naar boven, dubbele ramen zowel boven als onder in de deur en meerdere ramen in de deur. Deuren met beglazing zijn vaak duurder dan de standaard deur zeker omdat voor de veiligheid vaak veiligheidsglas is gebruikt. Ook erg populair en volledig een eigen stijl hebbend zijn deuren met een glazen strook. Deze deuren geven een moderne uitstraling en zijn ook vaak te vinden in kantoren.

Stalen deuren met beglazing

Stalen opdek deuren met beglazing zijn tevens erg populair. Deze stijl oogt erg modern en doordat de deur van staal is in plaats van hout krijgt deze al snel een schone uitstraling. De deur is statig, vaak hoog en stevig. Meestal is de deur uitgevoerd in ofwel een groot raam, twee ramen of drie tot vier ramen boven elkaar. De deuren staan het mooiste met een passend bovenlicht en natuurlijk een stalen deurframe.

Bron: 123vrijwonen.nl