Goed licht is belangrijk, zeker in je keuken. Bij het bereiden van je gerechten wil je natuurlijk goed zicht hebben. Led verlichting is in dat geval een goede uitkomst. Dat is tegenwoordig niet alleen verkrijgbaar in fel, functioneel licht, maar ook in sfeervolle tinten. Hier lees je alles wat je wilt weten over het plaatsen van ledstrips in jouw keuken.

Voordelen van ledstrips in de keuken

Ledstrips in de keuken zijn absoluut geen slecht idee. Led verlichting is namelijk energiezuinig. Dat scheelt geld én is beter voor het milieu. Tegelijkertijd bespaar je ook op vervangingskosten, want led lampen hebben een lange levensduur. Verder warmen led lampen niet op, dus stralen ze ook geen warme uit. Ten slotte is led in veel verschillende vormen te koop, waaronder dus ook in ledstrips. Websites als LEDstrip XL hebben een groot aanbod met ruime keuze. 

Soorten ledstrips voor keukenverlichting

Niet elke vorm van licht is hetzelfde. Dit kun je grofweg onderverdelen in drie categorieën: basis-, taak- en sfeerverlichting. De basisverlichting is bedoeld om de gehele ruimte te kunnen verlichten. Daar valt een ledstrip helaas af. Waar een ledstrip wel tot zijn recht komt, is als taak- of sfeerverlichting. Ledstrips kunnen goed helpen om een bepaald deel van de keuken feller te verlichten, bijvoorbeeld bij het aanrechtblad of langs de kookplaat. Ook kunnen ledstrips de sfeer bepalen: een RGB ledstrip is namelijk in allerlei soorten kleuren in te stellen. Zo kun je dus zowel een specifiek deel van de keuken praktisch inrichten met ledstrips, maar ook zorgen voor een knusse sfeer.

Combineren met andere lichtbronnen

De kans is groot dat je voor de andere lichtbronnen in je keuken, zoals de grote lamp boven de eettafel, kiest voor een ander soort verlichting. Je wilt dan natuurlijk het liefst dat de ledverlichting en de andere verlichting elkaar niet bijt. Daarom is het fijn een lamp aan te schaffen die je, bijvoorbeeld via een app, makkelijk kunt instellen en met de ledverlichting kunt combineren. Zo ontstaat een mooi geheel in een prachtig verlichte keuken.