Als je je huis wilt verkopen en dit proces zo soepel mogelijk wilt laten verlopen, kun je een bouwkundige keuring aanvragen. Ook als koper kun je zo’n keuring aanvragen, zodat je precies weet waar je aan toe bent als je een nieuwe woning gaat kopen. Zo’n keuring kun je uit laten voeren door een erkend en onafhankelijk bedrijf. Wij zetten vandaag alle voordelen van een bouwkundige keuring via Huiskeur.nl voor je op een rij.

Voordeel 1: Onafhankelijke keuring

Een belangrijk element bij een bouwkundige keuring, is het feit dat deze onafhankelijk is. Alleen door samen te werken met een onafhankelijke partij, weet je zeker dat de resultaten volledig eerlijk zijn. Op die manier geeft de keuring nog meer zekerheid.

Voordeel 2: Extra kennis en expertise

Ook belangrijk is dat de partij waarmee je samenwerkt vakkundig en professioneel is, met kennis van de keuring. Dat helpt opnieuw bij het verzekeren van de uitkomsten van de keuring. Daar komt bij dat ook het opgestelde rapport op die manier extra waardevol is.

Voordeel 3: Goed voor koper én verkoper

Als je je huis gaat verkopen, heeft een bouwkundige keuring meerdere voordelen. Enerzijds weet je beter wat je verkoopt, aangezien je precies weet wat er eventueel mis is met je huis. Anderzijds kun je de positieve uitslag van de bouwkundige keuring gebruiken in de prijsbepaling van je huis.

Als je een huis gaat kopen, geeft een bouwkundige keuring je een stuk meer zekerheid. Zonder keuring kun je tijdens het verbouwen tegen onaangename verassingen aanlopen, die je ook flink extra geld kunnen kosten. Door een huis eerst bouwkundig te laten keuren, streep je dit risico weg. Zo koop je een stuk zekerder!

Voordeel 4: Direct inzicht in de kosten

Door samen te werken met een onafhankelijke professional, weet je ook direct wat het oplossen van eventuele gebreken je gaat kosten. Een erkend bedrijf geeft namelijk ook direct een kostenplaatje bij de vastgestelde gebreken. Dat geeft direct duidelijkheid over de kosten die er binnenkort aan zitten te komen.

Een bouwkundige keuring aanvragen is dus zeker geen slecht idee. Laat dit dan wel doen door een betrouwbare en onafhankelijke partij. Huiskeur is bijvoorbeeld zo’n partij. Zij zijn gespecialiseerd in allerlei soorten keuringen, waaronder ook een bouwkundige keuring. Dat geeft een hoop zekerheid!