Je wilt een nieuwe gietvloer gaan plaatsen, maar je weet dat deze vloer niet goed bestand is tegen krassen. Dit is sowieso nog meer het geval bij goedkope gietvloeren. Natuurlijk is het niet fijn als er kort na het leggen al direct krassen op je gietvloer verschijnen. Hoe kun je dit nu zoveel mogelijk voorkomen? In dit artikel geven wij je een aantal eenvoudige tips om je nieuwe gietvloer te beschermen tegen krassen.

Tip 1: Breng een toplaag aan

Bij het plaatsen van de gietvloer van https://www.betonvloercoating.nl/ is het belangrijk om na te denken welke toplagen je hierop gaat plaatsen. In ieder geval is het goed om in ieder geval een krasbestendige toplaag aan te brengen. Hiermee voorkom je krassen in je nieuwe gietvloer. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om bijvoorbeeld een antislip toplaag en een UV-bestendige toplaag aan te brengen.

 

Tip 2: Leg een inloopmat neer

Kleine steentjes en zand kunnen heel snel krassen veroorzaken op je gietvloer. Dit werkt eigenlijk als een soort schuurpapier, waardoor er veel kleine krassen kunnen ontstaan. Om dit te voorkomen kun je een inloopmat met harde haartjes neer te leggen. Deze haartjes halen het zand en de steentjes onder je schoenen vandaan, zodat je dit niet mee naar binnen neemt.

 

Tip 3: Breng viltjes aan onder je meubels

Het schuiven van meubels is een andere belangrijke veroorzaker van krassen. Meubels worden vaak verschoven en dan met name stoelen. Als je krassen op je gietvloer zoveel mogelijk wilt voorkomen, is het dan ook belangrijk om viltjes onder je meubels aan te brengen. Je kunt kiezen voor zelfklevende viltjes, maar het is nog beter om viltglijders met een spijker onder de poten van je meubels te spijkeren. Viltglijders blijven namelijk beter zitten dan zelfklevende viltjes.