Je hebt net een nieuwe vloer geplaatst en nu wil je natuurlijk graag dat deze vloer zo lang mogelijk meegaat en mooi blijft. Het zou heel vervelend zijn als je hier volgende week al een kras of een beschadiging op ziet. Maar hoe kun je nu op de juiste manier jouw nieuwe vloer beschermen? In dit artikel delen wij een aantal handige tips.

Tip 1: Werk je vloer af met een beschermende laag

Sommige vloeren kun je afwerken met een beschermende laag van Care4floor, zodat er minder snel krassen en beschadigingen in komen. Zo kun je een houten vloer bijvoorbeeld afwerken met een laagje olie en/of harde wax. Het is ook mogelijk om je houten vloer te lakken. Een gietvloer kun je afwerken door er een beschermende toplaag op aan te brengen die krasbestendig is. Heb je een vloer die je niet kunt afwerken met een beschermende laag en die niet helemaal krasbestendig is? Dan kun je ervoor kiezen om een tapijt of vloerkleed neer te leggen op de plaats waar de vloer het meest belopen wordt.

Tip 2: Breng viltjes aan onder tafel- en stoelpoten

Tafels en met name stoelen worden regelmatig verschoven. Hierdoor kun je snel krassen op je nieuwe vloer krijgen. Om dit te voorkomen kun je viltjes aanbrengen onder je tafel- en stoelpoten. Je kunt hierbij bijvoorbeeld kiezen voor zelfklevend vilt. Dit is heel makkelijk aan te brengen. Viltglijders die je met een spijker moet bevestigen zijn echter een betere optie, omdat dit soort viltjes beter vastzitten.

Tip 3: Check je stofzuiger en bezem

Wist je dat je met een stofzuiger of een bezem soms heel makkelijk je vloer kunt beschadigen? Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Om krassen op je vloer te voorkomen is het daarom belangrijk om je stofzuiger en je bezem goed te checken. Kies voor de juiste stofzuigerborstel die geschikt is voor jouw vloer en niet te hard is. Zorg er ook voor dat je de vloer altijd veegt met een zachte bezem, want een harde bezem drukt zand en andere stoffen de grond in.