Er zijn een hoop verschillende bureaus waar je voor kunt kiezen wanneer je op zoek gaat naar een nieuw bureau. De meeste mensen gaan automatisch voor een zitbureau, maar in deze tijd is dat niet altijd het beste idee. Er zijn namelijk ook verschillen in de bureaus wanneer we kijken naar het zitten of staan achter het bureau. In deze tekst gaan we kijken naar drie verschillende soorten bureaus en wat de voor- en nadelen van deze bureaus zijn.

Een zit bureau
De meest bekende is natuurlijk een zit bureau. Dit is het bureau wat iedereen bijna thuis heeft, maar ook wat je op bijna elk kantoor ziet. Het bureau is gemaakt om achter te zitten en de meeste bureaustoelen zijn gemaakt om aan te schuiven achter dit bureau. Daar komt bij dat er voldoende ruimte is om spullen op kwijt te kunnen. Toch is dat niet het enige bureau.

Een sta bureau
Tegenwoordig zien we namelijk ook steeds vaker een sta bureau voorbij komen. Dit is een bureau die hoger is. Als het ware hetzelfde als een hoge tafel. Precies hoog genoeg om achter te staan waardoor je staand achter het bureau aan het werk kan. Een staande positie is voor de rug namelijk in sommige gevallen beter. De rug is dan precies in de positie waarin hij hoort te staan in plaats van dat hij gebogen is. Toch is er ook nog een bureau voor beide voorkeuren.

Een zit-sta bureau
Dan komen we namelijk uit bij een zit sta bureau. Een zit sta bureau is een bureau die omhoog en naar beneden kan. Op die manier is er dus een bureau wat met een bepaald systeem omhoog gebracht kan worden, maar ook naar beneden gedaan kan worden. Op die manier is het bureau dus zowel geschikt om achter te zitten, maar ook om achter te staan. Helemaal voor mensen die rugpijn hebben, kan dit een ideale manier zijn om van de rugklachten af te komen. Dit komt doordat de rug precies in de goede positie kan komen. zowel staand als zittend dus. Vaak werkt het bureau met een soort van mechanisme die met knoppen werkt of met een wiel. De knoppen kun je indrukken om het bureau omhoog of naar beneden te brengen, maar ook het wiel kan dit doen. Door aan het wiel te draaien gaat het bureau juist naar beneden of naar boven toe. Een ideale optie dus voor mensen die zowel willen zitten als staan of eventueel rugproblemen hebben.