Je ziet het steeds vaker, een gaming stoel. Stoelen die speciaal zijn ontworpen om in te gamen. Maar waarom zou je zo’n stoel kopen? Kun je niet gewoon lekker op de bank of vanuit je bureaustoel gamen? Waarom het aanschaffen van een goede gaming stoel een goed idee is lees je hieronder.

Gamen in een comfortabele gaming stoel

Als gamen hetgeen is wat je het liefst de hele dag doet, dan komt het regelmatig voor dat je helemaal de tijd verliest en pas na uren jezelf realiseert dat je de hele dag hebt zitten gamen. En daar zit nu net het probleem. Want als je uren achtereen in dezelfde houding zit ga je op een gegeven moment last van je nek en je rug krijgen. Dat komt door je lichaamshouding als je zit op een bank of een bureaustoel. Een bank bijvoorbeeld is er niet op gemaakt is om een lange tijd in de houding te zitten die je aanneemt als je aan het gamen bent. Een gaming stoel daarentegen ondersteunt juist die houding waardoor je comfortabel zit en daardoor extra lang door kunt spelen zonder dat je last krijgt van je nek of je rug.

gaming stoel

Waarom zou je een gaming stoel moeten kopen?

Wanneer gaming je lust en je leven is, geef je vaak veel geld uit aan dure videokaarten, processors en speciale toetsenborden of consoles. Dat doen we omdat we daardoor beter kunnen spelen. Maar we vergeten vaak dat we ook nog ergens op zitten, want dat nemen we voor vanzelfsprekend aan. En juist die stoel is heel erg belangrijk als je uren en uren in vrijwel dezelfde houding naar je pc of je tv zit te kijken. Je rug en je nek zullen je over een aantal jaar dankbaar zijn dat je ook wat geld hebt uitgegeven aan een goede stoel.

Bovendien is een gaming stoel vaak uitgerust met veel extra’s zoals audio functies die je nog meer het gevoel geven echt helemaal in een game te zitten.

Wat zijn de kenmerken van een goede gaming stoel?

Een goede stoel is stevig en robuust, en van een goede kwaliteit. Je wilt niet dat er na een paar weken al delen gaan afbreken als je net een hoop geld hebt uitgegeven. Je kunt beter één keer een goede stoel kopen dan elke maand een goedkope. Kies daarom niet voor een gaming stoel met veel dunne plastic onderdelen die kunnen breken en goedkoop nep leer wat vrij snel gaat scheuren en bladderen. En als laatste tip, kies een gaming stoel waar die past bij jouw lichaamsbouw, aanpasbaar en, heel belangrijk, waar je lekker op zit. Want dat is uiteindelijk de reden dat je de stoel koopt.