Het water in Nederland wordt steeds harder. Dit betekent dat er steeds meer kalk in het water achterblijft. Hard water zorg voor kalk in en op apparatuur, op tegels, in de schone was maar ook op de huid! Maar wat zijn nu de belangrijkste voordelen van zacht water? We in dit artikel 3x de voordelen van zacht water voor je op een rijtje.  

Schoner water

Een waterontharder zuivert kalk volledig uit het kraanwater van jouw woning. Het water wat er uit de kraan komt is hierdoor zachter. Dit betekent dat er minder kalk in je drinkwater zit. Op die manier kan je echt genieten van je kopje koffie of thee. Je proeft namelijk het verschil! Maar zacht water is ook beter voor de huid, dus je merkt ook de voordelen bij het nemen van een douche of bad. 

Geen kalkaanslag meer 

Met een waterontharder verdwijnt kalk volledig uit je huis. Je kunt dit merken in de badkamer. Zelfs na het nemen van een lekkere lange douche ontstaat er geen kalkaanslag meer. Bovendien zal je zien dat de glazen weer prachtig schoon uit de vaatwasser komen. Het resultaat van een waterontharder proef en voel je dus niet alleen, maar zie je ook daadwerkelijk terug! 

Langere levensduur van apparaten

Veel huishoudelijke apparatuur dient om de zoveel tijd ontkalkt te worden. Dit geldt voor onder andere wasmachines, vaatwassers, koffiezetapparaten en waterkokers. Al deze apparaten kunnen niet goed tegen kalk en in de praktijk worden ze vaak veels te laat – of niet – ontkalkt. Een waterontharder kopen kan de oplossing bieden. Met een waterontharder kan de schade die kalk veroorzaakt aan uw huishoudelijke apparaten namelijk voorkomen worden. Want; geen kalk, geen kalkaanslag.