Veel Nederlanders betalen iedere maand teveel voor hun energierekening. Dit is natuurlijk erg zonde. Met een aantal simpele aanpassingen kunt u namelijk een hoop geld besparen. Als u goed op uw energieverbruik let kan de besparing zelfs oplopen tot honderden euro’s per jaar. U kunt besparen op verschillende manieren. We geven u een aantal tips zodat ook u kunt besparen op uw energierekening.

Kies voor de juiste cv-ketel

Een goede cv-ketel is erg belangrijk om energie te besparen. Ten eerste moet u kijken naar het energielabel van de verwarmingsketel. Het beste is om een cv-ketel te hebben met een energielabel A of hoger. Verder is het vermogen en de CW-waarde van uw ketel belangrijk. De ketel moet namelijk wel genoeg vermogen hebben om ervoor te zorgen dat uw woning warm blijft en genoeg warm water kan produceren maar dit moet ook weer niet te hoog zijn. Sommige mensen kiezen voor de zekerheid voor een ketel met een vermogen dat te hoog is, hierdoor verbruikt de ketel teveel. Wanneer u kiest voor een passende ketel zult u direct een besparing zien op uw energierekening.

Bespaar met uw witgoed apparatuur

Onze koelkasten, wasmachines en drogers zorgen voor een groot deel van ons energieverbruik. Het is dan ook logisch dat hier een flinke besparing te behalen valt. Met weinig moeite kunt u al snel een hoop geld besparen. De wasmachine of droger kunt u op een lager programma zetten, of er zelfs voor kiezen om de droger helemaal niet te gebruiken. Vooral in de zomer is uw was zo droog als u het op een wasrekje hangt. Verder kunt u besparen op de kosten van de vriezer of koelkast door deze minder hard aan zetten.

Zelf energie opwekken

Steeds meer mensen kiezen ervoor om zelf energie op te wekken. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door zonnepanelen te laten plaatsen. Hier is wel een investering voor nodig maar na een aantal jaar heeft u dit terug verdient. U profiteert dan van een lagere energierekening en draagt u ook nog eens een steentje bij aan een beter milieu. Naast zonnepanelen zijn er ook nog andere manieren om te besparen. Het isoleren van uw woning levert ook een flinke besparing op.

Kleine gewoontes aanpassen

Verder zijn er natuurlijk nog zat manieren om energie mee te besparen. Hierbij kunt u denken aan verschillende dingen, bijvoorbeeld: Het licht uitdoen als u weg bent of de verwarming een graadje lager zetten. Iedereen weet dat dit energie bespaard maar veel mensen letten hier niet goed op. Met dit soort dingen bespaart u maar een klein beetje energie maar als u alles bij elkaar optelt kan dit toch behoorlijk aantikken.