Als je een professionele schilder bent, dan hecht je wel groot belang aan de verf die je gaat gebruiken. Je wilt namelijk het beste, om zo je klanten van kwaliteit en professionaliteit te voorzien. Maar welke verf kopen voor de professionele schilder?

Waarom je als professionele schilder beter niet voor goedkope verf kiest
Goedkope verf en professionele verf zijn niet hetzelfde, de samenstelling van deze verven verschilt namelijk veel. Je moet maar zo denken: er is niet voor niets een prijs verschil! Als professionele schilder wil je goed werk afleveren en indien het mogelijk is zelfs werken tot perfectie. Daarom is het belangrijk dat je verf koopt met kwaliteitsvolle ingrediënten. In verf zitten er namelijk bindmiddelen, oplosmiddelen, kleurstoffen, vulstoffen en hulpstoffen. Elk van deze stof heeft zijn eigen unieke bijdrage. Als je kiest voor goedkope verf dan zal er op één of meerdere van deze stoffen bespaard worden en dat ga je kunnen zien in het resultaat.

Kwaliteitsvolle bindmiddelen zijn namelijk nodig om een goede hechting te krijgen, en als allerbelangrijkste; ze bepalen de levensduur van de verf. Als professionele schilder bied je vaak garantie aan je klanten, dat kan je je enkel veroorloven als je zeker weet dat je verf lang goed zal blijven. Dat is nog een reden om te kiezen voor professionele verf. Minder effectieve bindmiddelen zorgen ervoor dat de verflaag sneller zal bezwijken en dus zal gaan breken. Hierdoor verliest het schilderwerk zijn glans en gaat het scheuren en bladderen. Als dat het geval is, dan zal er snel opnieuw geschilderd moeten worden. Dat voorkom je met professionele verf.

Oplosmiddelen zijn nodig om de verf gemakkelijk te verwerken, om ervoor te zorgen dat je verf goed vloeit en ze snel droogt. Dat zorgt ervoor dat je makkelijker en sneller kunt werken. Kwaliteitsvolle kleurstoffen bepalen hoe de kleur er gaat uitzien en zorgen er ook voor dat de dekking goed zit. Vulstoffen zorgen ervoor dat oneffenheden opgevuld worden en hulpstoffen bepalen de extra eigenschappen zoals: corrosie- of schimmelwerende stoffen, conserveermiddelen en stoffen die de droging versnellen.

Het is dus belangrijk dat de grondstoffen één voor één kwalitatief zijn om als professionele schilder een duurzamer schildersresultaat te creëren. Verf wordt vaak blootgesteld aan verschillende invloeden en weersomstandigheden en dat kan zorgen voor schade. Denk maar aan Uv-straling. Deze straling zorgt ervoor dat een verflaag veroudert en beschadigt, zoals ze ook doen met je huid. Goede UV-bescherming is dus van belang om het beschadigen tegen te gaan. Daarom wordt er in vele professionele verfsoorten silicium toegevoegd.