Ben je op zoek naar een kinder matras 90×190 cm? Dan wil je natuurlijk dat jouw kindje goed kan slapen. Dit is belangrijk omdat jouw kindje nog in de groeifase zit en bij gebrek aan slaap niet goed zal groeien. Er zijn bepaalde zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een kindermatras. Net als bij het aanschaffen van jouw eigen matras zijn er zaken die je hebt bekeken alvorens de aankoop te doen.

Je kunt altijd op het internet op zoek gaan naar de verschillende soorten matrassen die er zijn. Je kunt je goed oriënteren op de bekleding van het matras, maar ook de voering van het matras. Zo kun je onderzoeken wat veren of traagschuim voor het lichaam doen. Je kunt ook bij familie en vrienden, die zelf ook kinderen hebben, navraag doen naar welk soort matras zij hebben aangeschaft en of dit goed werkt voor het kind. Op deze manier heb je advies van een naaste en niet van een adviseur in de winkel die misschien alleen goede verkoopcijfers wilt behalen.

Het handigst is altijd om zelf naar de winkel te gaan en het kindje mee te nemen. Zo kun je samen met het kind nagaan welk matras geschikt is. Bedenk dat elk lichaam anders is. Is je kind wat aan de zware kant, dan zal die een steviger en dikker matras nodig hebben. Deze biedt extra steun aan het kind. Houdt er ook rekening mee dat elk matras een andere ventilatie biedt. Je wilt niet dat je kind in de nacht huren het veel te warm krijgt. Ook vochtdoorlaatbaarheid is belangrijk. Wij verliezen allemaal vocht bij het slapen, dus ook kindjes. Het juiste matras uitkiezen kan ervoor zorgen dat je kind ‘s nachts niet wakker ligt in een poel van zweet. Je kunt ervoor zorgen dat de nachturen dan ook echt ontspanningsuren zijn voor jouw kind. Wilt jouw kind alleen bij jouw in bed liggen? Een goed matras kan hierbij ook voordelen bieden. Koop je een matras dat specifiek gericht is op het lichaam van jouw kind dan kan het zo zijn dat jouw kindje ‘s nachts minder vaak wakker wordt.

Ondanks jij jouw kindje meeneemt om een matras te kopen kan het zo zijn dat jij toch niet zeker bent of dit matras wel geschikt is voor jouw kind. Je kunt vaak proefliggen op een matras van 190×190 cm. Dit houdt in dat je het matras kunt aanschaffen en thuis gedurende een periode kunt uittesten. Dit kan zijn tussen de 90 en 120 nachten. Is jouw kindje na een periode niet tevreden dan kun je het matras weer terugsturen en jouw geld terug ontvangen. Bekijk de voorwaarden hiervoor eerst.

Belangrijk is dat je een matras koopt welke vrij is van schadelijk gassen en is gemaakt van anti-allergisch en anti huisstofmijt materiaal. Verder is het van belang dat een matras voor een kind niet al te zacht mag zijn maar ook niet zo hard als steen. Het matras moet goede steun bieden en de belastbaarheid in gewicht moet passen bij het gewicht van jouw kindje.

Bron: www.slaaploods.nl