Vervaardigd met geselecteerd en massief hout is de eikenhouten vloer een van de beste oplossingen voor wie op zoek is naar een goede kosten-batenverhouding, comfort en schoonheid.

Vervaardigd met de moderne technologie “in lagen”, heeft deze vloer edele hout verlijmd op een compacte basis of substraat, bestand en stabiel houtfineer, wat de stabiliteit van de vloer garandeert, waardoor het onmogelijk is om te kromtrekken en kieren te openen.

Met vooraf bepaalde afmetingen, komt het uit de fabriek met een hoge weerstand afwerking, die beschermt tegen krassen, wrijving en slijtage zonder de natuurlijke toon en textuur te veranderen.

Belangrijkste voordelen van eikenhouten vloeren

De eikenhouten vloer is gemakkelijk te onderhouden
Dit type coating is zeer praktisch als het gaat om het reinigen, omdat het niet veel moeite of speciale materialen vergt. Het is echter aan te raden om het te reinigen met een zachte bezem en een vochtige doek met een geschikt reinigingsmiddel. Het is belangrijk dat de vloer niet wordt gewassen, omdat deze niet erg bestand is tegen water.

Eikenhouten vloer laat een elegante sfeer achter
De eikenhouten vloer heeft vele positieve punten, zoals het feit dat hij gemaakt is van herbebost hout, de duurzaamheid, de krasbestendigheid, het eenvoudige onderhoud en de eenvoudige reiniging en de vereenvoudigde toepassing. Bovendien kan dit type vloerbedekking worden geplaatst in de meeste interne omgevingen en wordt het gecombineerd met de meeste decoratiestijlen.

De eikenhouten vloer is een uitstekende thermische en akoestische isolator
De eikenhouten vloer is een coating die in staat is om een zeer gezellige omgeving achter te laten, vooral in koudere streken. De vloer wordt geïnstalleerd op polyethyleen dekens, die functioneren als een uitstekende thermische isolator. Hierdoor wordt het een akoestische isolator, waardoor de omgeving rustiger wordt, wat perfect is voor slaapkamers en tv-kamers.

Het heeft een aantrekkelijke kosten-batenverhouding
De prijs van eikenhouten vloeren is veel lager dan die van compacte houten vloeren en de visuele impact is zeer vergelijkbaar. Dit is te wijten aan de lagere kosten van het productieproces.

Bovendien worden de installatiekosten gereduceerd en de tijd geoptimaliseerd. Eikenhouten vloeren hoeven niet te worden afgewerkt en in vergelijking met andere soorten vloeren is er minder vervuiling tijdens het aanbrengen.

Eenvoudige installatie
De eikenhouten vloer is een van de gemakkelijkst te installeren, d.w.z. dat er geen vuil wordt gegenereerd tijdens het aanbrengen. Bovendien is het niet nodig om lang te wachten na de installatie en kan de volgende dag worden gebruikt.

Het kan nog steeds worden gedemonteerd en elders opnieuw worden geïnstalleerd als je bijvoorbeeld verhuist. En de duurzaamheid wordt als hoog beschouwd, gemiddeld 5 tot 15 jaar.

Zoals we al eerder zeiden, is een eikenhouten vloer niet geschikt voor vochtige ruimtes. Voor het behoud van jouw vloer kunt je deze dus het beste in droge ruimtes met een milde temperatuur aanbrengen.

Echter! De meeste omgevingen in het huis passen bij deze kenmerken, dus in de praktijk kunt je de eikenhouten vloer in verschillende kamers installeren, zoals slaapkamers, woonkamers, kantoor aan huis, kantoor, gang en ook in winkels en andere commerciële ruimtes.