Een gietvloer bestaat uit meerdere lagen die na elkaar geplaatst worden. Zo’n laag wordt eerst gegoten en dan met de hand afgewerkt. Als de laag helemaal droog is, kan de volgende laag gegoten worden. Het kost veel tijd, soms zelfs meerdere dagen en is een arbeidsintensieve klus. Maar het levert wel unieke vloeren op. Bovendien zijn gietvloeren strak van design en vereisen ze weinig onderhoud. Je kunt er ruim 25 jaar mee doen. Bij www.gietvloer.net vind je verschillende soorten gietvloeren. Kies bijvoorbeeld voor een betonlookvloer: deze gietvloer lijkt van echt beton, doordat twee kleuren in de vloer gemixt worden, maar biedt het comfort van een gietvloer.

Varianten gietvloeren

Door de verschillende lagen zijn gietvloeren ideaal voor vloerverwarming. Er zijn veel verschillende opties als je ervoor kiest om een gietvloer te leggen. De nadelen van gietvloeren zijn onder andere dat het lang kan duren. Daarnaast betaal je uiteraard ook voor de mankracht om de vloer te laten gieten. De vloer gaat lang mee, maar is daardoor ook moeilijk te verwijderen. Op gietvloer.net vind je verschillende gietvloeren, waaronder beton gietvloeren en woonbeton vloeren, maar ook polyurethaan – ofwel PU – gietvloeren, epoxy gietvloeren en UV-gietvloeren.

De verschillen

Epoxy is een materiaal dat door de stevigheid goed geschikt is voor zware belasting van onder andere chemicaliën. Een UV-gietvloer zal niet verkleuren door de zon. Scheuren en barsten in de vloer worden voorkomen bij PU vloeren, doordat deze licht elastisch zijn. Een betonvloer is kindvriendelijk door het zachte en warme oppervlak. Woonbeton is een combinatie van PU en cement en daarmee ideaal voor zowel in huis als op de werkvloer.

Diverse varianten betonlook vloeren

Een betonlookvloer (van bijvoorbeeld betonlookvloer.nl) is een gietvloer met de uiterlijke kenmerken van een betonnen vloer. Deze soort vloer is naadloos en vochtwerend. Hij is comfortabel omdat de vloer een beetje flexibel is. Voor welk vertrek van je huis, kantoor of bedrijfshal je maar een betonlook vloer overweegt, alles is mogelijk. Er zijn ook meerdere soorten betonlook vloeren. Zo is beton cire een eeuwenoud materiaal dat zeer sterk is. Woonbeton oogt als echt beton, met de voordelen van een gietvloer: naadloos en comfortabel. Het voordeel van woonbeton is dat je kunt kiezen welke kleur woonbeton jij in je ruimte op de vloer wil. Tot slot is er een cementgebonden gietvloer die gemaakt wordt van een mix van kunsthars en cement. Deze betonlook vloer heeft ook alle voordelen van een gietvloer.