Als je in Amsterdam, Rotterdam of een andere grote stad woont weet je hoe het is om een kleine ruimte zo optimaal mogelijk in te richten. Een bank met opbergruimte, kasten die niet te diep zijn, kleuren die je wel of juist beter niet kunt kiezen.. We weten er inmiddels alles van. Maar wist je dat je met raamdecoratie op maat een optisch grotere look kunt creëren? Wij leggen je er alles over uit. En maak je geen zorgen, in dit blog vind je alleen tips voor goedkope raamdecoratie. Geen rib uit je lijf dus! 

 

Werk de hoogte in..

Als je aan raamdecoratie denkt, ben je al snel op zoek naar een manier om het gehele raam te voorzien van bekleding. Zonde, want door het gehele raam te voorzien van raamdecoratie zorg je juist voor een optisch kleinere ruimte. Om juist een optisch langere uitstraling te creëren, zijn gordijnen een goede tip. Hiermee leg je het accent niet op de breedte, maar juist op de hoogte van de ruimte. Kies dan voor een lichtdoorlatende stof in een lichte kleur, zodat de ruimte fris, luchtig en “open” oogt. 

 

.. Of juist de breedte in!

Heb je een smalle, lange woonkamer? Dan wil je niets liever dan een optisch bredere look. Veel mensen denken dan al direct aan jaloezieen. Echter zorgen zoveel horizontale lamellen onder elkaar voor een druk effect, wat juist weer voor een verkleinend effect kan zorgen. Ga voor raamdecoratie van lichtdoorlatende, rustige stof. Zoals goedkope vouwgordijnen, bijvoorbeeld. Dankzij een eventuele top down bottom up bediening kun je het vouwgordijn op elke gewenste hoogte van het raam hangen. Zo heb je ook nog zelf de privacy in handen. 

 

Deze vormen van raamdecoratie zorgen juist voor een verkleinend effect

Er zijn zoveel verschillende soorten raamdecoratie. Waar begin je? Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Begin daarom altijd met het wegstrepen van opties die niet bij de ruimte passen. Voor brede, lage ramen zijn gordijnen geen slim idee. Door de kleine lengte leg je accent op hoe klein de woning is. Kies dan juist voor jaloezieën of een dubbel plisségordijn. Voor hoge, smalle ramen zijn gordijnen een prima optie. Extra tip: vraag ook altijd advies bij experts. Het is voor hen niet de eerste keer dat zij dit soort ramen hebben voorzien van passende raamdecoratie.