Wordt je kantoor uitgebreid of gaat je bedrijf verhuizen? Dan is het noodzakelijk om je kantoor leeg te maken. Maar het leegmaken van je kantoor is niet zomaar iets. Het is namelijk een hele klus waar heel veel bij komt kijken. Je kunt beter niet zelf je kantoor leegmaken, maar er een professional voor inschakelen. In dit artikel kom je alles te weten over het laten leegmaken van je kantoor.

Kantoor leegmaken: de werkwijze

Als je je kantoor laat leegmaken door een professional, worden de meubels gedemonteerd en afgevoerd. Dit geldt voor de gehele inboedel. Het bedrijf zorgt ervoor dat het kantoor volledig leeg en netjes achter zal blijven. De meubels kunnen op verschillende manieren af worden gevoerd. Tot de tiende etage is het zelfs mogelijk om een verhuislift te gebruiken. Al het afval wordt op de juiste manier verwerkt, met inachtneming van de regels omtrent het milieu. De afvalstroom zal ook worden gecertificeerd volgens de Europese normen. Ook zal worden er goed gekeken of er meubels of materialen zijn die eventueel kunnen worden gerecycled.

Het kantoor wordt bezemschoon opgeleverd

Het kantoor wordt niet alleen leeggeruimd, maar ook bezemschoon opgeleverd. Maar wat betekent dat eigenlijk? Het houdt in dat alle losse zaken verwijderd worden, het pand grondig wordt geveegd en deze wordt opgeleverd volgens de eisen van de eigenaar of de makelaar. Ook de gelijmde vloerbedekking wordt verwijderd, net als de systeemplafonds en tussenschotten. Tevens worden de sauzen en de wanden van de plafonds en het behang verwijderd en worden gaten in de muren en vloer gerepareerd. Mochten er nog kleine beschadigingen of andere gebreken zijn, worden die ook gerepareerd. Daarnaast worden er demontage- en montagewerkzaamheden uitgevoerd.

Verhuizen

Als je met je bedrijf naar een ander kantoor gaat verhuizen, kun je hier ook hulp bij krijgen. Ook in dit geval worden alle meubels gedemonteerd. Deze worden afgevoerd en op het nieuwe kantoor weer netjes in elkaar gezet. Je kunt ervoor kiezen om het inpakwerk zelf te doen, maar ook dit mag je uit handen geven. Bij glaswerk en grote meubelen is het sterk aan te raden deze uit te besteden. Het inpakken door de professional wordt op een zorgvuldige manier gedaan met speciaal inpakmateriaal, waaronder inpakfolie, bubbelfolie, verhuisdekens en plastic seal.