Heeft je vloer zijn beste dagen gehad? Is er nood aan een opfrissing? Al eens aan een vloercoating of een gietvloer gedacht? Hier onder meer informatie over vloercoating en gietvloeren

Strak en hip

Ongetwijfeld heb je al wel eens zo’n mooie, naadloze vloercoating of gietvloer gezien in een hippe kleur. Doorgaans worden zulke vloeren gelegd in industriële gebouwen, winkels en kantoorruimten. Dat toont  aan dat het supersterke alternatieven zijn voor parket of tegels en best wel tegen een stootje kunnen. Wat belet je om thuis ook zo’n strakke vloer te leggen? Zeker in een moderne woning, zal dat volledig tot zijn recht komen.

Een vloercoating en een gietvloer lijken sterk op elkaar. Beiden zijn opgebouwd uit verschillende lagen. Het belangrijkste verschil is dat een gietvloer een stuk dikker is. Daardoor is hij sterker, gaat langer mee, maar is ook wel wat duurder.

Handige Harry of net niet

De kosten van een gietvloer hangen af van een aantal factoren. Het belangrijkste is uiteraard de oppervlakte. Hoe groter de ruimte, hoe meer materiaal er nodig is en hoe meer werkuren om de klus te klaren. Dat spreekt voor zich. Verder bepalen ook de materiaalkeuze, de opties die je kiest en de staat van de ondergrond mee de prijs.

Als je een beetje handig bent, kan je zelf aan de slag. In de handel zijn kant-en-klare pakketten te koop, met handleiding. Lekker makkelijk dus en een stuk goedkoper! Correct opmeten, een keuze maken, bestellen en starten maar.

Lang genieten

Eens je nieuwe vloer is afgewerkt, wil je er uiteraard zo lang mogelijk van genieten. Denk er aan om je stoelen en andere meubels te voorzien van beschermvoetjes. Zo voorkom je lelijke krassen. Ook speciale wieltjes, bijvoorbeeld voor een bureaustoel of een serveerwagentje, voorkomen beschadigingen.  De vloer schoonmaken, doe je best met een mop en schoonmaakmiddelen die speciaal voor dit doel geproduceerd werden.