Het huren en kopen van een woning zijn transacties waar een hoop geld mee gemoeid is. Juridisch advies vragen is zeker een goed idee.

Koning in je kasteel

Ken je de Engelse uitdrukking ‘My house is my castle’? De Nederlandse vertaling klinkt iets minder lyrisch, ‘Mijn huis is mijn kasteel’, maar geeft wel weer hoe je erover denkt. Je doet thuis wat je wil! Of je een woning huurt of eigenaar bent, maakt niet uit. Het is jouw cocon en jij bepaalt zelf hoe je er een warme thuis van maakt. Informeer jezelf over de regels alvorens een eigen woning te kopen of te huren. Het is belangrijk om correcte afspraken op papier te zetten. Zo kan je voorkomen dat je woning verandert in een spookkasteel.

Huren en verhuren

Als je een huis of een flat huurt, ga je een contract aan. Zoals bij elke overeenkomst heeft dat juridische gevolgen. Het contract legt onder andere de afspraken vast over de prijs en de onderhoudsverplichtingen. Zo worden de rechten van huurder en verhuurder gewaarborgd. Een advocatenkantoor in Rotterdam of andere plaats in Nederland, gespecialiseerd in huurrecht kan je zeker adviseren over het opstellen van het contract. Natuurlijk kunnen niet alle situaties op voorhand beschreven worden.  Een conflict tussen huurder en verhuurder is altijd mogelijk. Ook dan kan je rekenen op de bijstand van een huurrecht advocaat om je belangen te  behartigen.

Kopen en verkopen

Net als bij huren, vereist ook het kopen van een woning afspraken tussen koper en verkoper. In een koopovereenkomst worden zaken vastgelegd als de prijs, verborgen gebreken en erfdienstbaarheid.  Vaak gaat het om  ingewikkelde juridische materie. Gelukkig kan je voor kopen en verkopen van je eigendom beroep doen op een vastgoedrecht advocaat. Zij kennen het klappen van de zweep en zorgen zo mee voor je gemoedsrust. Met de juiste juridische bijstand kan jij je volledig concentreren op de inrichting van je kasteel.