Ben jij op zoek naar een nieuwe vloer voor je huis? Woon je in een jaren 30 huis, heb je een klassieke inrichting of woon je in een huis met een moderne inrichting? Voor iedere woonstijl is er wel een passende vloer. Daarnaast is het aan te raden om een vloer te kiezen die past bij jouw gewoontes. Heb je een hond? Dan is vloerbedekking waarschijnlijk niet zo handig. In dit artikel bespreken we een aantal vloersoorten met hun voor- en nadelen zodat je inspiratie kan opdoen en een vloer kunt kiezen die goed bij je past.

Visgraat vloer

Als je graag een vloer wilt met een chique uitstraling ga dan voor de visgraat vloer. Bij een visgraat vloer zijn de houten onderdelen in een schuin patroon gelegd zodat er een v-vorm ontstaat. Dit patroon bestaat al sinds de 16e eeuw en komt uit Italië. Het voordeel van een visgraat vloer is dat het een kamer groter doet lijken door het ruimtelijke effect dat ontstaat door het patroon. Een ander voordeel van de visgraat vloer is dat deze met veel verschillende soorten materiaal gelegd kan worden. Een visgraat vloer hoeft niet perse van hout te zijn, deze kan ook worden gelegd met PVC of laminaat. Het nadeel van een visgraatvloer is dat deze niet makkelijk te leggen is. Het leggen van een visgraat vloer neemt veel tijd in beslag en kan het beste gedaan worden door iemand die hier veel ervaring mee heeft.

Gietvloer

Gietvloeren passen goed in een modern interieur. Een gietvloer bestaat uit een geheel en heeft geen naden of kieren. Daarbij komt dat gietvloeren zelfnivellerend zijn. Dit betekent dat de vloer niet achteraf geëgaliseerd hoeft te worden. Een ander voordeel is dat je een gietvloer kunt aanbrengen in iedere kleur. Je kunt deze dus perfect afstemmen op de rest van de inrichting. Daarnaast is een gietvloer zeer onderhoudsarm en makkelijk schoon te houden. Gietvloeren hebben ook een paar nadelen. Er kunnen gemakkelijk krassen op komen. Het kan meerdere dagen duren voordat een gietvloer is aangebracht. Een gietvloer bestaat namelijk uit meerdere lagen. Dat maakt het ook een relatief dure vloer. Kun je een paar dagen wachten dan word je geduld wel beloond. Je krijgt er namelijk een prachtige vloer voor terug.

Laminaat vloer

Wil je graag een vloer die op hout lijkt maar die niet te duur is? Dan is een laminaatvloer een goede keuze. Laminaat bestaat uit geperste houtvezel met hierop een bovenlaag met een houtdesign. Een van de voordelen van laminaat is dat het zeer krasbestendig is en slijtvast door het zeer sterke materiaal. Daarnaast is een laminaatvloer onderhoudsvrij. De prijs kwaliteitsverhouding is ook erg goed. Het nadeel van laminaat is dat het minder duurzaam is. Een houten vloer kan opnieuw geschuurd worden waardoor deze heel lang mee gaat. Met laminaat is dat het niet het geval.