Gietvloeren zijn zeer geschikt voor allerlei soorten gebouwen. Waar ze in de beginjaren vooral werden gebruikt in kantoorgebouwen en loodsen, is de populariteit onder huiseigenaren in de afgelopen jaren flink gestegen. Dit heeft alles te maken met de vele voordelen die deze vloeren met zich meebrengen. Daar vertellen we je in dit artikel alles over. Lees dus gauw verder.

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is letterlijk een vloer van kunststof die op een bestaande ondergrond wordt gegoten. Deze ondergrond kan gemaakt zijn van allerlei soorten materiaal, zoals beton, hout, natuursteen, cement en nog veel meer. Er zijn verschillende typen gietvloeren, elk met zijn eigen voordelen. Wij hebben een aantal van die voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Gietvloeren zijn zeer gemakkelijk te onderhouden. Dit heeft alles te maken met het feit dat er na het gieten geen naden of oneffenheden overblijven. Hierdoor krijgt vuil geen houvast en kan je alles snel en eenvoudig opzuigen of dweilen.
  • Als je voor een gietvloer van polyurethaan kiest, kan je zelf een kleurencombinatie kiezen. Zo zorg je ervoor dat de gehele vloer tot in de puntjes aansluit op het interieur van de ruimte waarin je het laat gieten.
  • Voor de prijs van gietvloeren van G-vloeren geldt dat deze per m² lager wordt naarmate het totale oppervlakte stijgt. Zo betaal je bijvoorbeeld voor een epoxy gietvloer van tussen de 51 m² en 100 m² zo’n €51,- per m², terwijl dit bedrag voor vloeren groter dan 151m² slechts €43,- per m² is. Dit is dus zeker iets om te overwegen als je besluit gebruik te maken van deze service.
  • Gietvloeren zijn zeer goed te combineren met vloerverwarming. Dit is dan ook wat ze zo geschikt maakt voor woningen.
  • Met name de gietvloeren van polyurethaan zijn zeer flexibel. Daardoor hoef je je geen zorgen te maken over scheuren als gevolg van bewegende gebouwen.

Uiteraard is deze lijst van voordelen niet volledig. Het geeft je echter wel een goed beeld van wat je kunt verwachten als je besluit gietvloeren aan te laten leggen.

Het inhuren van een bedrijf voor jouw gietvloeren

Zodra je hebt besloten dat je gietvloeren wilt laten leggen in jouw huis, is het tijd om hier een geschikt bedrijf voor te vinden. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan. Daarom hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet die je hier mogelijk bij kunnen helpen:

  • Vraag eens na bij vrienden of familie of zij ervaring hebben met een goede vloerlegger. Zo kan je kosteloos profiteren van eerstehands reviews.
  • Vraag bij meerdere bedrijven offertes aan. Dit geeft je de mogelijkheid om de verschillende services en prijzen onderling te vergelijken, om zo de optie te kiezen die het beste bij jou past.
  • Vraag een vrijblijvend adviesgesprek aan. Het kan nooit kwaad om je te laten adviseren door een professional, zeker niet als dit gratis kan.

Deze tips maken de kans dat jij de juiste keuze maakt aanzienlijk groter, zodat ook jij binnenkort kan genieten van een prachtige gietvloer.