Een verbouwing of renovatie van de badkamer zorgt voor heel wat afval. Daarom is het verstandig om een bouwcontainer te huren. Bijna al het afval van een badkamer verbouwing mag in de bouwcontainer gehooid worden. In dit artikel vertellen wij welke bouwcontainer je nodig hebt bij een verbouwing of renovatie van je badkamer.

Badkamer slopen

Het totaal slopen van je badkamer levert vaak verschillende soorten afval op, denk bijvoorbeeld aan afvalstromen zoals: tegels, ijzer, muren, hout, glas, gipsblokken, hardsteen, keramiek, puin en gipsplaten. In dit geval kan je dan ook het beste een container voor bouw- en sloopafval huren. In een bouwafval container kunnen namelijk alle soorten bouwafval gezamenlijk weggegooid worden.

Ben je tijdens de badkamer verbouwing enkel van plan om de tegels te vervangen of een klein muurtje te slopen? Dan is de kans groot dat je enkel steen en puin overhoudt. Dan is het verstandig om het afval te scheiden.

Welke bouwcontainer kiezen bij een badkamer verbouwing?

Het makkelijkste is om al het afval van een badkamer verbouwing in één afvalcontainer te gooien. Zeker als je van plan bent om je complete badkamer te slopen. Wij adviseren dan ook een container te huren voor bouw- en sloopafval. Bij het huren van een bouwafval container is het wel belangrijk om even goed de acceptatievoorwaarden te lezen.

Ga je alleen de tegels vervangen of een klein muurtje slopen? Dan kan je ook een kleinere afvalcontainer voor schoon puin huren. Let er wel op dat hier dan alleen schoon puin in mag. Als je denkt dat je ook ander afval hebt, dan kan je beter gewoon een bouw- en sloopafval container huren. Twijfel je over welke container het meest geschikt is? Ga naar Puincontainershop.nl voor meer informatie over het huren van een container voor je badkamer verbouwing.